TRANSFERI

Niko Kovač doveo odličnog veznjaka iz Serie A za samo devet milijuna eura

Foto: Profimedia

WOLFSBURG nastavlja slagati momčad za novog trenera Niku Kovača u novoj sezoni, a sada je dovršio transfer 23-godišnjeg švedskog veznjaka Mattiasa Svanberga iz Bologne. Transfer je vrijedan devet milijuna eura, točno dvostruko više od iznosa koji su Talijani platili Malmöu prije četiri godine.

Za Svanbergom je najbolja sezona karijere u kojoj je u 36 nastupa u Serie A postigao po tri gola i asistencije, a od 2019. je sakupio 21 nastup za švedsku reprezentaciju. U zimskom prijelaznom roku o njemu su se raspitivali Manchester United, Tottenham, Juventus i Milan, a sada je završio kod bivšeg hrvatskog izbornika za vrlo razumnu cijenu.

Tri Hrvata u prvoj momčadi

Šveđanin je potpisao ugovor do ljeta 2027. i postao šesta prinova Wolfsburga ovog ljeta, među kojima je i Bartol Franjić, koji je stigao iz Dinama za 7.5 milijuna eura. Wolfsburg je najviše platio Poljaka Jakuba Kaminskog, za kojeg je Lech dobio 10 milijuna.

U Wolfsburg se vratila i nekolicina igrača s posudbe, a među njima i mladi hrvatski reprezentativac Marin Pongračić, koji je prošle sezone bio u Borussiji Dortmund. Iz U19 momčadi prvoj je priključen 19-godišnji stoper Luka Tomljenović, rođeni Švicarac koji je već nastupao za mlade hrvatske selekcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.