Nijemci oduševljeni hrvatskim braničem: "Pokazao je da se na njega može računati"

NAKON pobjede Eintrachta od 2:0 u njemačkom kupu protiv Stuttgarter Kickersa njemački mediji su ugodno iznenađeni nastupom Hrvoja Smolčića. Bivši kapetan Rijeke ljetos je stigao u Frankfurt, no do sada nije dobio pravo povjerenje trenera.

Smolčić je dobio šansu na tek tri susreta u svim natjecanjima (dobio je 10 minuta u dva nastupa u Bundesligi te 21 protiv Tottenhama u LP-u) i do susreta protiv bivšeg bundesligaša, a danas vodeće momčadi pete njemačke lige, bio je enigma za njemačku nogometnu javnost.

Smolčić je protiv Kickersa dobio šansu od prve minute, a u 18. minuti je zabio glavom za konačnih 2:0. Mario Götze nabacio je iz kuta u 18. minuti, a ondje je najspretniji bio Smolčić koji je glavom utrpao loptu u mrežu za svoj prvijenac u novom dresu.

Trener Eintrachta Oliver Glasner jako je zadovoljan nastupom 22-godišnjeg hrvatskog braniča i kako piše njemački Kicker vrlo je izgledno da će Smolčić iduću srijedu od prve minute debitirati u Ligi prvaka.

Pokazao je da se na njega može računati

Eintracht kod kuće igra s Marseilleom Igora Tudora jako važnu utakmicu za prolaz skupine, a kako Glasner neće moći računati na Brazilca Tutu, Kicker piše da će se vrlo vjerojatno Hrvat naći u udarnih 11. 

''Jako je dobro odigrao. Gol je bio kruna odlične igre, ali to me nije iznenadilo. Smolčić je jedan od naših najboljih igrača glavom. Dobro je znati da imamo alternative'', rekao je trener momčadi iz Frankfurta. No Smolčića ne hvali samo trener. Svlačionica Eintrachta oduševljena je hrvatskim braničem, a to je potvrdio i kapetan ekipe Sebastian Rode.

"Stvarno sam sretan zbog njega što je zabio gol. Nadam se da će mu to dati samopouzdanje. Puno radi na treninzima. Uvijek daje sve od sebe i ne buni se jer ne igra", rekao je kapetan. 

''Glasner stoga mirne savjesti može računati na Hrvata u budućnosti'', zaključio je Kicker.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.