NIJEMCI LJUTITI ZBOG DUVNJAKA "Ako Hrvatska nastavi ovako, mi ćemo biti najveći gubitnici"

Foto: Index

OZLJEDA Domagoja Duvnjaka u utakmici protiv Srbije nije pogodila samo hrvatske navijače i stožer reprezentacije, težak je to udarac i za njemački Kiel u kojem su tek prije mjesec i pol proslavili povratak hrvatske zvijezde na parket nakon više od 220 dana.

Duvnjak se dugo oporavljao od teške ozljede, a rukometu se vratio u pravom trenutku da se pripremi za nastup s Hrvatskom na Europskom prvenstvu. Nijemci su još tada upozoravali Duvnjaka i hrvatski stožer da s kapetanom Hrvatske treba oprezno kako se ozljeda ne bi obnovila. Nakon što je već u prvoj utakmici sa Srbijom odšepao s terena uz pomoć suigrača, u Kielu su poludjeli. Zbog ozljede lista Duvnjak ne može igrati do kraja prvog kruga, a pitanje je hoće li uopće još zaigrati na Euru.

Trener Kiela Alfred Gislason požalio se njemačkim medijima.

"Treba reći da netko nije razumio da on još nije bio potpuno spreman. Ne mogu razumjeti da je igrao u završnici utakmice, kad je bilo jasno da će Hrvatska pobijediti", rekao je Islanđanin.

"Za njegovo stanje krivi su Hrvatski rukometni savez i treneri", rekao je Gislason još prije dva mjeseca upozoravajući kako "se nitko na Euru neće brinuti u Duvnjakovom zdravlju".

"Ako se Hrvati nastave toliko truditi da osvoje Euro, mi ćemo opet biti najveći gubitnici", dodao je Gislason.
   

Njemački vratar Andreas Wolff, koji igra s Duvnjakom u Kielu, o svemu je rekao: "Domagoj ima pravo igrati na Euru u svojoj domovini jer on to želi, kao kapetan i simbol hrvatskog rukometa. Samo je nevjerojatna nesreća što se opet ozlijedio."
 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.