Niko Kovač

Nijemci: Kovaču uskoro prijeti nokaut. Jasno je i tko će mu se smijati

Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ i Wolfsburg imaju samo jednu pobjedu u sedam utakmica i nalaze se na predzadnjem mjestu Bundeslige. 

"Mi ne možemo pokazati ni neke osnove koje vam trebaju da biste igrali nogomet - strast, mentalitet, žrtvovanje. To je ono što nam nedostaje. Nogomet je rad, pogotovo popravljanje stvari u kojima si limitiran. Ne možemo ovako pobjeđivati. Moramo pokazati borbenost, strast i duh. Ne jednom mjesečno, nego svaki tjedan. Ako treba, igrat ćemo moj brat i ja", rekao je Kovač nakon posljednje utakmice protiv Uniona (0:2).

"Kruse će se na kraju smijati"

Njemački nogometni list Kicker smatra kako se takvom izjavom Kovač udaljava od svoje momčadi, a slično piše i Berliner Kurier koji tvrdi da bivšem hrvatskom izborniku prijeti nokaut i da bi jedini pobjednik u ovoj situaciji mogao biti Max Kruse, 34-godišnji bivši reprezentativac Njemačke kojeg je Kovač izbacio iz momčadi.

"Tražimo potpunu identifikaciju igrača i kluba i maksimalnu koncentraciju igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo. Zato nije s nama i zato ga neće biti s nama ni ubuduće. Kod Maxa nismo vidjeli impuls kojim bi mogao pomoći momčadi i zato više nije dio nje", objasnio je Kovač.

Berliner Kurier piše kako je trenutno najizglednije da Kovač dobije otkaz u listopadu te da Kruse bude taj koji će se na kraju smijati. Kruseu je ovo druga epizoda u Wolfsburgu, klubu za koji je zabio 16 golova uz 13 asistencija na 62 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.