Nije sudio otkad su se hajdukovci na njega žalili. Sad se vraća i sudi Dinamu

Foto: Igor Kralj/Pixsell

U SUBOTU se od 17:10 igra super važna utakmica u Kranjčevićevoj između Lokomotive i Dinama. Isti klubovi odigrali su utakmicu prije dva tjedna kada su Lokosi šokirali prvaka na Maksimiru i deklasirali ga s 3:0. Plavi više nemaju puno prava na kiks, posebno s obzirom na to da mu uskoro slijedi težak raspored i čak pet derbija protiv klubova iz vrha tablice do kraja sezone.

Glavni sudac utakmice bit će Dario Bel. Zanimljivo je da će mu to biti povratak na HNL terene nakon dva mjeseca. Zadnji susret koji je sudio bio je onaj između Lokomotive i Hajduka 8. prosinca, koji je završio podjelom bodova (1:1). Hajdukovi navijači su imali velike prigovore na njegove suđenje.

Hajdukovci se žalili, prošlo kolo je oštećen Dinamo

Posebno se to odnosilo na situaciju u 69. minuti kad je Hajdukov veznjak Anthony Kalik bio u naletu prema golu Lokomotive pa je u njega praktički na crti kaznenog prostora grubo tijelom uletio Lokomotivin igrač Fabijan Krivak.

Čini se da Krivaku cilj nije lopta, nego onesposobljavanje protivnika ulaskom tijelom u tijelo. No Bel nije dosudio ništa premda je bio u neposrednoj blizini, na užas igrača i navijača Hajduka. Tvrde da je Hajduk pri tome oštećen za slobodan udarac na samoj crti kaznenog prostora te karton igraču Lokomotive. 

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Ranije ove sezone su Bel i Hajduk još više bili "zaraćene strane". Bilo je to na superkupu na kojem je Bel isključio tadašnjeg trenera Bijelih Ivana Leku nakon što ga je ovaj agresivno vrijeđao, a onda i kritizirao i ismijavao nakon susreta, za što je dobio i kaznu.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Bel se prošlo kolo zamjerio i Dinamovim navijačima. Plavima nije suđen, čini se, čisti jedanaesterac. Glavni sudac te utakmice bio je Patrik Kolarić, ali Bel je bio njegov asistent u VAR sobi i nije se oglasio.

Josip Mišić je u 41. minuti izveo korner za Dinamo. Loptu koju je iz kuta centrirao pred gol sigurno je pokupio Goričin golman Ivan Banić. Dok ju je on držao u rukama i gledao raspored suigrača kako bi odigrao prema nekome od njih, u prolazu pored njega mu je loptu rukom lupnuo Štiglec. Snimka pokazuje da je lijevi bočni Gorice to napravio svjesno, namjerno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.