Nevjerojatno je što je Hajduk propustio ove sezone

Foto: Robert Matić / hajduk.hr

HAJDUK je izgubio od Dinama u derbiju na Poljudu golom Brune Petkovića i šanse za naslov prvaka si je sveo na minimum. Sada je dva boda iza najvećeg rivala, u odnosu na kojeg ima i jednu utakmicu više, a još je veći zaostatak za Rijekom, koja mu sada bježi velikih sedam bodova.

Bijeli do kraja imaju osam prvenstvenih utakmica. Više ne ovise o sebi i nemaju nikakvo pravo na kiks. Poraz od Dinama samo je nastavak lošeg trenda u 2024. godini. Hajduk je u njoj odigrao devet prvenstvenih utakmica. Pobijedio je Rudeš, Slaven Belupo, Goricu i Istru. Remizirao je s Varaždinom i Osijekom, a doživio je čak tri poraza - protiv Rijeke, Lokomotive i Dinama, sva tri na Poljudu.

Potpuni potop u drugoj polusezoni

Grafika: SofaScore

To je samo dio Hajdukovih kikseva ove sezone. U više navrata je imao realnu šansu da Dinamu ode čak na dvocifrenu prednost. Doduše, ni takvo stanje ne bi bilo u potpunosti realno jer je aktualni prvak konstantno imao utakmicu ili dvije manje u odnosu na rivale.

No, i u zaostalim utakmicama tek treba izboriti pobjedu, a koliko je to težak posao, saznao je Dinamo koji je nakon zimske pauze kod kuće dočekao Lokomotivu, koja ga je deklasirala hat-trickom Duje Čopa za šok na Maksimiru i, tada se činilo, oproštaj od borbe za titulu.

Hajduk je u najboljoj situaciji bio pred zimsku pauzu. U osamnaesto kolo, točno na polovici prvenstva, ušao je sa sedam bodova prednosti pred Rijekom i devet bodova više od Dinama, koji su imali jednu, odnosno dvije utakmice manje.

No, Hajduk nije iskoristio šansu najbolje pa je u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive odigrao 1:1. Doduše, s tim bodom mu se prednost povećala, ali je Dinamo pobjedom protiv Rudeša dan nakon toga uhvatio priključak te je dobio šansu približiti mu se dodatno u maksimirskom derbiju, zadnjem susretu polusezone.

Rijeka je u ovom kolu pomalo šokantno primila četiri gola od Slaven Belupa i gadno kiksala, ali je nakon toga uslijedila serija pobjeda pa je u deset utakmica otad pobijedila u njih čak devet. Jedini poraz doživjela je od Dinama na Maksimiru.

Hajdukovi gubici bodova u prvenstvu ove sezone:

7. kolo Hajduk - Istra 0:1

8. kolo Gorica - Hajduk 2:1

11. kolo Rijeka - Hajduk 1:0

12. kolo Hajduk - Osijek 0:2

18. kolo Lokomotiva - Hajduk 1:1

19. kolo Dinamo - Hajduk 0:0

20. kolo Hajduk - Rijeka 1:2

21. kolo Osijek - Hajduk 1:1

24. kolo Varaždin - Hajduk 1:1

27. kolo Hajduk - Lokomotiva 1:2

28. kolo Hajduk - Dinamo 0:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.