Nevjerojatni Vukovarac briljira u Americi. Pogledajte velemajstorski asist i dva gola

Foto: Profimedia

DAMIR KREILACH (34), Vukovarac koji je bio heroj navijača u Rijeci i Berlinu, u istom stilu nastavio je i u Salt Lake Cityju. Vezist i specijalist za golčine zaslužan je za sva tri gola svoje momčadi i pobjedu 3:1 protiv St. Louis Cityja u MLS-u. Prvi je postignut nakon što je on sjajno i neočekivano pustio loptu strijelcu, a preostala dva je efektno zabio. Kreilachov klub je na sedmom mjestu Zapadne konferencije, ali sa samo tri boda manje od drugoplasiranog St. Louisa, zbog čega je ova pobjeda posebno važna. 

Svi su očekivali da Kreilach puca, ali on je bez diranja lopte poslao cijelu obranu suparnika u prazno

Prvi gol za Salt Lake postigao je Luna, ali nakon što je proigravanje Musovskog za Kreilacha hrvatska zvijezda američke lige propustila kroz noge. Očekivalo se da Kreilach primi loptu i puca, pa je ovim neočekivanim potezom poslao u prazno cijelu obranu suparnika.

Dva gola ljevicom iz prve

Luna je tako zahvaljujući Kreilachu lako zabio. Zatim su Luna i Chang krasnom kombinacijom petom ostavili loptu na 15-ak metara od gola iskosa s desne strane, a Kreilach zabio iz prve ljevicom. Drugi gol Kreilach je opet zakucao ljevicom s iste udaljenosti, ali sada s lijeve strane. Kreilachu su ovo bili sedmi i osmi gol sezone i druga utakmica u dva tjedna da je zabio dva gola jer to mu je nedavno uspjelo i protiv LA Galaxyja. 

Kreilach je od 2008. do 2013. igrao za Rijeku i bio njen kapetan, nakon čega je četiri i pol godine nastupao za Union Berlin. U oba ta kluba igrao je sjajno i bio miljenik navijača, ali eksplodirao je po dolasku u Ameriku prije pet i pol godina. Od tada je za Real Salt Lake u 155 utakmica postigao 56 i namjestio 19 golova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.