Luda utakmica u Prvoj NL. Devet golova, preokret, golčina i hat-trick Gambijca

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ORIJENT je u nevjerojatnoj utakmici 5. kola SuperSport Prve NL pobijedio Šibenik 5:4 iako je na poluvremenu gubio 3:1. Šibenik je poveo u 13. minuti golom Majića iz penala da bi Baboucarr Faal u 20. izjednačio na 1:1. No, Šibenik je do poluvremena, činilo se, osigurao pobjedu golovima Torresa u 33. i Božića iz još jednog penala u 42. minuti.

Odmah na početku drugog poluvremena, u 47. minuti, Faal je smanjio na 2:3, a u 61. minuti Tadejević je domaćinima donio izjednačenje. Šibenik kao da nije postojao na terenu u nastavku i tek u samoj završnici je krenuo po pobjedu i skoro je do nje došao, ali je Mohorović sjajno obranio udarac Marijanovića glavom u 80. minuti.

I onda je u jeku napada gostiju Orijent došao do pobjede rijetko viđenim golom. Domaćini su odigrali dugu loptu prema Faalu, ali je prvi na njoj bio stoper Šibenika koji ju je glavom samo odbio na 20 metara. Tamo je loptu, dok još nije ni pala na tlo, iz prve zahvatio Faal i strašnim volejem iz prve pogodio suprotne rašlje za hat-trick i pobjedu 4:3.

Fantastičan gol Gambijca

Bod gostima mogao je spasiti Gačić u 88. minuti, ali je pucao preko gola. Šibenčani su u samoj završnici krenuli u potpuni ofenzivu, napadu se pridružio i golman Đaković koji je bio jako daleko od gola u 96. minuti kad se Gajzler na centru oslobodio čuvara nakon duge lopte i ušetao s njom u prazan gol.

Duboko u nadoknadi netko od domaćina je igrao rukom u šesnaestercu pa je Bačelić-Grgić iz penala postavio konačnih 5:4. Šibenik je tako propustio dobiti i petu utakmicu zaredom na startu sezone te je omogućio Zrinjskom iz Jurjevca da se pobjedom 1:0 protiv BSK-a izjednači na prvome mjestu s po 12 bodova. Orijentu je ovo prva pobjeda u sezoni s kojom je pobjegao s dna tablice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.