Neviđena drama Zvezde i Partizana. Zadnjih 15 sekundi igrali čak 12 minuta

Foto: Dušan Milenković/ATAImages

NEVJEROJATNA drama dogodila se u beogradskom Pioniru u prvoj utakmici finala regionalne košarkaške lige između Crvene zvezde i Partizana. Na semaforu je pisalo 81:80 za Zvezdu, suci su nešto ranije svirali "mrtvu loptu" i podbacivanje za Zacha LeDaya i Dejana Davidovca, koje su u međuvremenu morali ponoviti.

Davidovac je i u drugom pokušaju bio uspješniji, uhvatio je loptu i na 11.6 sekundi do kraja pogodio oba slobodna bacanja, nakon što ga je faulirao upravo LeDay. Željko Obradović je tražio timeout, nakon kojeg je Luka Mitrović faulirao Jamesa Nunnallyja, koji je ubacio oba slobodna bacanja (83:82).

Zatim je na 6.4 sekunde do kraja slijedio "sudački challenge", zato što nisu bili sigurni je li loptu dirao Nemanja Nedović ili Aleksa Avramović. Na kraju je pripala Zvezdi, a Davidovac je pogodio oba bacanja za 85:82.

Partizan nije imao više time-outa na raspolaganju. Avramović je dobio loptu pod košem i probao pogoditi za produžetak s jednog kraja terena na drugi, ali nije uspio. Zvezda je tako povela 1:0 u finalnoj seriji.

U zadnjih 25 sekundi drame dogodio se i problem sa satom koji je stao, pa su suci nekoliko minuta pokušavali ustanoviti koliko je vremena ostalo prije nego što su pokazali na 14.7 sekundi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.