Neuhvatljivi za Francuze: Zagreb tukao Chambery i približio se četvrtfinalu Lige prvaka

VELIKI korak prema osvajanju drugog mjesta u skupini A Lige prvaka napravili su rukometaši Croatia Osiguranja Zagreb. U Areni Zagreb svladali su Chambery 28:20 i pobjegli im na četiri boda prednosti uoči zadnja četiri kola. Sa šest golova Zagreb je predvodio Zlatko Horvat, po četiri su postigli Kopljar i Marić, a najuspješniji u redovima gostiju bio je Edin Bašić, s pet pogodaka.

Zagrebaši su tako uspjeli stvoriti kapitalnu prednost, koju je prizivao Ivica Obrvan prije meča, i sada samo nekom ludom serijom kikseva mogu ispustiti drugu toliko željenu drugu poziciju, koja donosi lakši ždrijeb u osmini finala. U prijevodu, približili su se ulasku među osam najboljih u Europi, o čemu se pred početak sezone govorilo sa zadrškom, u rukavicama.

I to se dogodilo: Hrvatski rukometaši se poigrali s Francuzima

Ključnima za drugo mjesto najavljivali su se okršaji s Francuzima, koji su se ipak pokazali nedoraslima Zagrebu. Napokon da se i to dogodilo, nakon godina u kojima Karabatić, Abalo, Dinart i društvo nabijaju kompleks našim reprezentativcima.

Od samog početka vidjelo se da će utakmica sličiti na jednosmjernu ulicu. Francuzi su u napadu sumanuto gubili lopte, Šego je skidao što je morao, a kroz obranu Chamberyja prolazili su Horvat, Kopljar, Balić te Tonči Valčić, koji je na isteku osme minute prisilio Philipa Gardenta na minutu odmora. Svijetlilo je tada na semaforu 5:1, a nakon time-outa Francuzi su se trgnuli pa su do polovice prvog dijela ostali na ta četiri gola minusa. Ipak, nastavili su i sa soliranjima, u čemu je posebno prednjačio Bertrand Roine.

Nakon Chamberyjevih sedam golova u prvom poluvremenu sve je bilo jasno

Primijetio je to i Obrvan, koji je zbog njega Vukića zamijenio Štrlekom i postavio 5-1. Osim u obrani, Štrlek je svoj obol dao i u napadu, golom s igračem manje poslije prebrojavanja za 10:4. Do poluvremena je Zagreb za još jedan gol povećao prednost, te je prvih 30 minuta završeno s 14:7.

Chambery je sasvim razočarao u prvoj polovici susreta, ali u nastavku koriste letargiju Zagreba i zabijaju tri gola u dvije i pol minute. Obrvan nije odgovorio time-outom, ali jesu njegovi igrači - s dva gola Marina Marića i jednim Horvata naši igrači vratili su razliku s poluvremena.

Stvari su uskoro sjele na svoje mjesto, pa je Obrvan dao priliku mlađim i 17-godišnjem Luki Šebetiću, koji je postao najmlađi igrač i strijelac za Zagreb u povijesti Lige prvaka. Čitavo drugo poluvrijeme Zagreb je odradio s pola gasa, odigravši taman onoliko koliko je bilo potrebno da Francuzima ubiju svaku nadu u preokret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.