"Neshvatljivo je da Hajduk igra bez centarfora i stalno mijenja taktiku"

ČIM SMO vidjeli sastav Hajduka koji će istrčati u Bukureštu, bilo je jasno da neće dobro završiti. Špacina taktika, koju će neki posprdno nazvati 5-5-0 bila je pet braniča, dva defenzivna veznjaka, dva krila i jedan ofenzivni vezni. Napadača ni za lijek. Poklepović očito tako uvijek igra protiv svakog Dinama, a neviđene bunkere pravda svojom pirja taktikom.

Minus dva gola iz prve utakmice valjda će Poklepovića natjerati da na Poljudu krene ofenzivinije, a opomena mu može biti i prošlogodišnja europska utakmica Hajduka. Tadašnjem treneru Ivici Kaliniću u uzvratnoj utakmici se kukavička igra bez napadača obila o glavu, Žilina je zabila gol i prošla dalje. Pokelpović barem ima popravni ispit, a ima li šanse odvesti momčad dalje pitali smo tri bivša trenera Hajduka: Ivana Pudara, Tomislava Ivića i Zorana Vulića.

"Poštujem Poklepovića, ali me smeta što je trener kad su igrali Superkup s Dinamom izjavio da nemaju igru, a pripreme su već odavno počele. Stalno se mijenja taktika, od 4-2-3-1 preko 4-4-2 do 5-3-2 što je bilo u Bukureštu. Neshvatljivo mi je da Hajduk igra bez centarfora, pratim sve trendove u nogometu i kako rade strani treneri i nitko tako ne igra", rekao nam je Pudar pa nastavio:

"Ne može se mijenjati momčad za svaku utakmicu, znači li to da će Hajduk u Ligi 16 imati 15 različitih postava? Neka se protivnik prilagođava njima, a ne oni protivniku."

Obrana je u nekoliko navrata djelovala kao da se igrači prvi put vide. Poklepović je tijekom priprema uigravao četiri igrača u zadnjoj liniji, a onda igra s petoricom u obrani.

"Dakako da su takve stvari problem. Tada svaki igrač misli 'onaj drugi će napraviti moj posao' umjesto da svi znaju što im je činiti. Slična stvar dogodila se Dinamu Bukurešt kad je Tomasov zabio gol, oko njega su bila trojica i svaki od njih je mislio 'onaj drugi će ga pokriti'".

Ima li Hajduk šanse na Poljudu izboriti prolazak?

"Ma sasvim sigurno da Hajduk ima šansu i da može proći dalje, ali ne da igra kao u Bukureštu. Uz pravu taktiku i igrače koji znaju što im je posao, Hajduk može nadoknaditi minus dva", zaključio je Pudar.

Ivić: Špaci ću sve reći u četiri oka

Ivić nije zadovoljan, ali nije htio previše komentirati događanja u Bukureštu.

"Gledao sam Hajduka, kako ne? No, u ovom trenutku ne bih želio s javnosti dijeliti moje mišljenje o toj utakmici. To će biti razgovor između Poklepovića i mene. Htio bih čuti njegova razmišljanja o svemu", priča nam Ivić.

Je li se Ivić čuo s pet godina mlađim Poklepovićem?

"Nisam ga htio gnjaviti jer se tek vratio i sigurno mu je puna kapa svega", odgovorio je Ivić.

Vulić: Ako ćemo plakati nad Bukureštom, onda uzvrat nema smisla ni igrati

Iako u samom startu razgovora Vulić naznačio kako ne bi želio ništa komentirati dok nije dijelom nogometnog posla, Bijeli su temi kojoj jedan Hajdukovac ne može tek tako odoljeti.

"A gledao sam, kako ne bi gledao. Istina, bilo je loše, ali nije još ništa gotovo, može se u uzvratu nadoknaditi minus. Nema smisla plakati nad rezultatom i predstavom u Bukureštu, jer ako ćemo tako onda nema smisla ni igrati uzvrat", istaknuo je u razgovoru za Index Zoran Vulić.

"Moramo dignuti glavu i spremiti se za osvetu Rumunjima. Pokazati veliku agresivnost koja je u Bukureštu izostala i maksimalno zalaganje, jer se samo tako može do preokreta. Ne, mislim da nije još sve gotovo. Uz jednu veliku potporu navijača ovaj Hajduk ima moć za tako nešto, prisjetimo se samo Kupa protiv zagrebačkog Dinama", dodao je.

Svjestan je nekadašnji trener Hajduka da je Hajduk sinoć mogao primiti i deset golova, međutim to ne smatra meritornim.

"Pa što da smo mogli primiti deset golova, nismo i to je ono najvažnije. Rezultat je sasvim dobar i odnosu na to kako je moglo biti. S druge strane treba priznati da su i Bijeli imali nekoliko vrlo dobrih šansi za gol. Uzvrat će biti vjerujem sasvim druga priča", rekao je za kraj Zoran Vulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.