"Nemoguće je da Hajduk ovako katastrofalno izgleda. Ne može se za sve čekati Livaju"

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

HAJDUK je u 15. kolu SuperSport HNL-a u Zagrebu odigrao s Lokomotivom 2:2, nakon što je vodio 2:0 do 88. minute pa primio dva gola, a na kraju može biti sretan što nije i treći. Pobjedom bi se Splićani približili Dinamu na samo dva boda, makar uz utakmicu više, te se odlijepili od trećeplasiranog Osijeka, koji idućeg vikenda dolazi na Poljud. Utakmicu je za Index komentirao nekadašnji golman i trener Hajduka Ivan Pudar.

Kako ste vidjeli ovaj dramatičan susret?

Ovakve se stvari događaju u nogometu, sjećamo se finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Bayerna kada se sve okrenulo u sudačkoj nadoknadi, ali Hajduk je morao iskoristiti ogromnu razliku u kvaliteti, a da Sentić nije obranio čisti gol i da su zatim domaćini pogodili glavom, mogao je sve prosuti.

Je li Karoglan pogriješio preranim zatvaranjem igre?

Svi imaju pravo zatvarati igru, ali napad je najbolja obrana. Uvođenjem dodatnih obrambenih igrača stvaraš si pritisak, a to ne znači da ćeš se obraniti. Trebaju se dogoditi promjene, ima drugih igrača koji bi mogli igrati, a na klupi su, treba vidjeti formu, fizičko i psihičko stanje jer nemoguće je da u završnici to ovako katastrofalno izgleda.

Što je onda glavni problem?

Hajduk već dugo nema igru, sve se svodi na pojedinca ili na snagu. Nije to samo problem kod Karoglana, nego i otprije. Nije dosta čekati da Livaja nešto napravi, zabije ili namjesti gol", detektirao je Pudar, a to se posebno vidi na utakmicama poput ove u Kranjčevićevoj, kada Livaja nije na raspolaganju.

Ovo je bila idealna utakmica za približavanje, Hajduk nije mogao poželjeti bolju, ne samo zato što Lokomotiva nema navijače, nego i nije sklona ekscesima, njeni igrači igraju da se zabavljaju, može se igrati s njima. Hajduk je morao iskoristiti razliku u kvaliteti.

Gdje ima prostora za napredak?

Na klupi su Čolina, pa Atanasov koji je reprezentativac svoje zemlje, dovedeni su igrači iz velikih klubova, a ne igraju. Slažem se da moraš imati jaku klupu, ali mene muči način na koji je se koristi. Može se napraviti pet zamjena, a ako ne mijenjamo golmana, obrambene i Livaju, onda njih treba iskoristiti za dizanje ritma i tako možeš svakog protivnika satrati.

Hajduk je bio u situaciji da se približi Dinamu na dva boda, da atmosfera bude još uzavrelija kad dođe Osijek, a sada opet ovisi o tome da na račun Torcide ili Livaje zabije tri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.