Nema ni sponzora, a ni stan: Splitska županija novčano nagradila srebrnog Stipanovića

Foto: Dalmatinski portal

NE prestaju čestitke i primanja fantastičnih hrvatskih olimpijaca koji su u domovinu donijeli čak deset medalja iz Rija. Jedan od njih je i splitski jedriličar Tonči Stipanović, koji je osvojio srebrno odličje na netom završenim Igrama.
 
Stipanovića je danas primio splitski župan Zlatko Ževrnja, koji mu je uručio novčanu nagradu u iznosu od 40 tisuća kuna.
 
Ževrnja je čestitao Stipanoviću na iznimnom uspjehu te je obećao kako će pomoć Županije biti u maksimalnim granicama njihove mogućnosti.
 
''Baš kao i Tonči, cijela naša olimpijska reprezentacija je ostvarila fantastičan uspjeh. Teritorijalno nismo veliki, a što se tiče medalja 17. smo na svijetu. To je ona lijepa strana priče. Međutim, postoji i ona druga strana. Amaterski sport je težak, i sam pomažem takvim sportašima već 26 godina. Znam koliko je Tončiju bilo teško da svojim znanjem, radom i upornošću dođe do ove medalje. Ponos si Splita, županije i Hrvatske'', kazao je Ževrnja.
 
Stipanović, koji je godinama već podstanar, zahvalio se na nagradi rekavši kako će mu dobro doći pri rješavanju stambenog pitanja.
 
''Znate, nemam nijednog sponzora i svaka financijska pomoć je i više nego dobrodošla. Hvala i na lijepim riječima. Dao sam u Riju sve od sebe, a uvijek će ostati ona mala žal za tim zlatom. Međutim, pred nama je Tokio 2020. godine, za koji smo već postavili jasan cilj - zlatno odličje. ''
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.