NBA zvijezda poznata po mahanju pištoljem tuži tinejdžera kojeg je navodno istukao

Foto: Profimedia

NAKON incidenta s mahanjem pištoljem u noćnom klubu, isplivale su i brojne druge kontroverze u kojima je sudjelovao Ja Morant, kao i konfliktno ponašanje koje je zvijezda Memphis Grizzliesa pokazivala. Između ostalog i incident iz prošlog ljeta u kojem je udario tinejdžera tijekom utakmice na uličnom terenu.

Maloljetnik Joshua Holloway tužio je Moranta da ga je tijekom utakmice na njegovu kućnom terenu udario šakom 12 ili 13 puta, što mu je ostavilo veliku kvrgu na glavi, te da je košarkaš nakon toga ušao u kuću i vratio se s pištoljem. Morant sada uzvraća protutužbom na više od 100 stranica, u kojoj tvrdi da je on žrtva uvreda, nasilja i napada zbog "laži koje se šire poput požara" i štete njegovoj karijeri.

Mladić mu je bacio loptu u lice, što mu je "moglo okončati karijeru"

Košarkaš Grizzliesa u protutužbi objašnjava da redovito održava utakmice za talentirane mlade igrače u svojoj obiteljskoj kući u Memphisu, što smatra ulaganjem u zajednicu i na tome je želio graditi reputaciju. 

U protutužbi se navodi da je Holloway bio očito frustriran tijekom igre, da je bacio loptu na Moranta i namjerno ga pogodio u lice. "Udarac košarkaškom loptom u lice boli, a za profesionalnog razigravača kao što je g. Morant ozljeda oka ili nosa može okončati karijeru." 

Kako je i ranije Morant rekao policiji, u dokumentu stoji da je Holloway "stisnuo šake i agresivno krenuo prema njemu kao da će ga napasti". U protutužbi piše i da je Holloway promijenio svoju originalnu priču iz rujna kad je tvrdio da ga je Morant udario nogom, da je prijetio košarkašu da će mu zapaliti kuću te da je izmislio dio o donošenju pištolja iz kuće.

Mogao bi ostati bez dodatnih milijuna

Morant je uslijed incidenta u noćnom klubu suspendiran na osam utakmica, nakon čega su mediji izvukli i druge njegove incidente. Nakon suspenzije u više navrata je priznao da mora biti odgovorniji i vrijeme suspenzije proveo je na terapijama i savjetovanju o nošenju sa stresom. No u protutužbi Morant tvrdi da su mu baš Hollowayeve tvrdnje nanijele štetu.

"Prije njegovih laži, g. Morant bio je vrlo jak kandidat za jedno od šest bekovskih mjesta u najboljim petorkama sezone. Taj je izbor g. Morantu osobno značajan jer bi bio okidač za 'supermaksimalni ugovor' koji bi značio mnoge dodatne milijune dolara na njegovu računu."

Protutužba je poslana u tjednu između osnovnog dijela NBA sezone i doigravanja, koje počinje u subotu, a Morant i Grizzliesi kao drugi nositelji Zapada u prvom krugu igraju protiv LA Lakersa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.