NBA

NBA prvaci izgubili utakmicu, zlatnog olimpijca i startera kojem je krv tekla iz oka

Foto: screenshot Twitter

MILWAUKEE BUCKSI naletjeli su na prve, ali ozbiljne probleme u obrani naslova NBA prvaka. Izgubili su drugu utakmicu serije protiv Chicago Bullsa (114:110), a s njom i prednost domaćeg terena u seriji (1:1), ali i dva startera koja su zbog ozljeda morala ranije završiti susret. Bobby Portis igrao je nepunih šest minuta prije nego što je dobio udarac u oko, a Khrisu Middletonu u završnici je stradalo koljeno.

Dva ključna napadačka skoka u zadnjoj minuti

Bullsi su serijom 9:0 u posljednjoj četvrtini stvorili prednost od 16 poena 10 minuta prije kraja. Milwaukee se na ulasku u posljednju minutu košem Brooka Lopeza uz prekršaj primaknuo na samo tri poena zaostatka, ali Bullsi su u sljedećem napadu dvaput uhvatili ofenzivni skok, a DeMar DeRozan je 18 sekundi prije kraja prelomio susret.

DeRozan je završio s 41 poenom, što mu je osobni rekord u doigravanju, te postao tek peti igrač Bullsa koji je u utakmici play-offa zabio barem 40. Prije njega su to učinili Flynn Robinson, Ben Gordon i Derrick Rose po jedanput, a Michael Jordan 38 puta.

Nikola Vučević dodao je 24 poena i 13 skokova za Bullse, a Zach LaVine postigao je 20. Giannis Antetokounmpo ostao je jednu asistenciju kratak od triple-doublea, postigavši za Buckse 33 koša i 18 skokova. Brook Lopez ubacio je 25, ali cijela klupa prvaka ostala je na samo osam poena.

Portisu se krv iz oka slijevala niz obraz

Još se ne zna koliko su ozbiljne ozljede Portisa i zlatnog olimpijca Middletona. Portis je u prvoj četvrtini u borbi za skok dobio lakat Tristana Thompsona ravno u desnu oko, iz kojeg mu se krv slijevala niz obraz. Middleton je ozlijedio koljeno u posljednjoj četvrtini, a dijagnoza je istegnuće srednjih križnih ligamenata.

Serija se sada seli u Chicago na dvije utakmice, od kojih se prva igra u noći s petka na subotu po našem vremenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.