NBA

NBA liga potvrdila: Doigravanje se nastavlja u subotu 29. kolovoza

Foto: Getty Images

NBA liga, točnije njen komesar Adam Silver i generalna direktorica unije igrača Michele Roberts izdali su zajedničko priopćenje.

Glavni zaključak je kako su sve momčadi aktivne u doigravanju (njih ukupno 13) pristale na nastavak natjecanja u subotu 29. kolovoza.

Uz to, vodstvo lige i igrači su složni u osnivanju koalicije za socijalnu pravdu putem koje će se boriti za pravednu reformu policije i kaznenog prava, promoviranje društvene inkluzije te za povećanje pristupa glasanju na izborima.

Na tom tragu, sve će momčadi nastojati omogućiti glasanje na predsjedničkim izborima 2020. godine u svojim dvoranama za zajednice najpogođenije koronavirusom.

Istovremeno je objavljeno da je stotinjak zaposlenika NBA lige odlučilo prestati s radom u petak u ime borbe protiv rasne nepravde slijedeći tako primjer igrača a taj je potez podržao povjernik sjevernoameričke košarkaške lige Adam Silver.

"Vjerujemo da NBA, njeni čelnici i administrativno vijeće koje obuhvaća vlasnike franšiza imaju sredstva da učine više za izravnu borbu protiv policijske brutalnosti i sustavnog rasizma u ovoj zemlji", napisali su "štrajkaši" u pismu upućenom svom šefu i njegovom pomoćniku Marku Tatumu.

"Čuo sam nekolicinu vas i razumijem bol, ljutnju i frustraciju koju osjećaju neki od vas u ovom trenutku. To su izuzetno teški trenuci, posebno za one koji su u našem kampusu u Orlandu (za NBA) i u Bradentonu (za WNBA), daleko od svojih obitelji i prijatelja", odgovorio im je Silver u poruci objavljneoj na stranicama lige.

"Podržavam svim svojim srcem igrače NBA i igračice WNBA i njihovu borbu da na svjetlo dana iznesu probleme socijalne nepravde. Razumijem da neki od vas misle da je liga trebala više napraviti. Čujem vas i znajte da sam koncentriran da i liga i ja pridonesemo stvarnoj promjeni u našoj organizaciji i u zajednicama diljem zemlje", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.