NBA LIGA

NBA konačno upoznaje klinca koji je zbog teške ozljede leđa izgubio dvije godine

Foto: Getty Images

NIKOLA JOKIĆ odigrao je još jednu dobru utakmicu - zabio je 22 koša uz sedam skokova i pomogao Denveru da pobijedi 124:116 u Indianapolisu protiv Pacersa.

No srpski centar ovaj put nije bio glavna priča utakmice. Bio je to Michael Porter Jr., 21-godišnji klinac koji bi vjerojatno bio prvi izbor drafta da nije bilo ozljede leđa koja ga je od parketa odvojila na dvije godine.

Nakon što je 2019. završio s učinkom karijere od 19 koševa, Porter je u drugom nastupu u 2020. popravio svoj rekord i zabio 25 uz fantastičan šut iz igre 11/12, pri čemu je promašio samo jednu tricu. Tome je dodao pet skokova i dvije asistencije za samo 23 minute igre.

I sve je to učinio u gradu u kojem je proveo dio djetinjstva, u dvorani u kojoj je prvi put zaigrao još u četvrtom razredu, pred brojnim školskim prijateljima.

Porter Jr. je bio jedan od onih turboatletičnih klinaca, brz, snažan i eksplozivan, s izuzetnim napadačkim repertoarom. No u prvoj utakmici sveučilišne karijere ozlijedio je leđa i odmah morao na operaciju zbog koje je izgubio cijelu sezonu.

Unatoč tome, izašao je na draft. Da je bio zdrav, kažu da bi bio najozbiljniji kandidat za prvi izbor, no ovako su Phoenix Sunsi odabrali Deandrea Aytona, a Luka Dončić je kao treći pick završio u Dallasu. Porter je pao sve do 14. mjesta, na kojem su ga zakaparili Denver Nuggetsi.

Pokazalo se da su ga klubovi s pravom izbjegavali jer je samo mjesec dana nakon drafta morao na novu operaciju leđa, zbog koje je, nakon sveučilišne, propustio i cijelu prvu profesionalnu sezonu.

Sad je konačno zdrav, ali zbog jake konkurencije na krilnim pozicijama u Nuggetsima nije dobivao redovite prilike, sve donedavno. Utakmica protiv Sacramenta prije četiri dana bila je bljesak, a ova sinoćnja dokaz ogromnog talenta koji samo čeka na eksploziju.

"Bio je to pogled u vrlo svijetlu budućnost. Prvi put su ga u slavlju zalili vodom, svi su bili sretni zbog njega", rekao je trener Denvera Mike Malone, a pohvale je Porter dobio i od protivničkih igrača.

"Moraš mu skinuti kapu. Pratio sam njegovu karijeru, znam da je svašta prošao i zaista je osvježavajuće vidjeti nekog takvog da ovako eksplodira. Naravno, bilo bi mi draže da je to učinio protiv nekog drugog", rekao je centar Indiane Myles Turner.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.