VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Golf koji je potpisala čitava reprezentacija prodaje se za Palčiće

Foto: Facebook

HUMANITARNA akcija Vratimo Palčiće u Petrovu na nekoliko je mjeseci ujedinila čitavu zemlju. 

Podsjetimo, ljudi dobrog srca su preko aukcija na kojima su kupovali sportske artikle (pri čemu su novac uplaćivali na račun Palčića, a ne vlasniku) skupili preko sedam milijuna kuna. Ta su sredstva iskorištena kako bi se opremio odjel neonatologije u Petrovoj bolnici u Zagrebu koja je pogođena potresom, ali je doživjela takav uspjeh da je nastavila skupljati sredstva i za druge bolnice diljem zemlje.

Na aukcijama su se nudili dosad nikad viđeni artikli poput dresa Herceg-Bosne, pendreka oduzetog miliciji 13. 5. 1990. na Maksimiru, "Antine lopte" i stotina drugih predmeta.

Akcija koju je pokrenula udruga Dinamo, to smo mi je svoju kulminaciju doživjela prije otprilike mjesec dana kada je održana nagradna igra u kojoj je nekoliko desetina sretnika dobilo neku od vrijednih nagrada poput dresova koje su osobno darovali Paul George i Francesco Totti ili dresa u kojem je Blanka Vlašić srušila osobni rekord. 

Posljednjih dana je u Facebook grupi u kojoj se dogovaraju aukcije i uplate za Palčiće aktualan još jedan poseban predmet. 

Radi se o starom Golfu koji je ukrašen u bojama i dizajnu hrvatske nogometne reprezentacije. Njegov vlasnik je reprezentaciju pratio diljem svijeta u njemu, a sada je odlučio dati ga na aukciju kako bi se pomoglo najugroženijima.

Auto su potpisali svi hrvatski reprezentativci, a čini se kako bi mogao srušiti i rekord svih aukcija. Trenutno je zadnja ponuda na 30 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.