Kvalifikacije za SP

Navijačice platile kartu za utakmicu Irana, zaštitari ih tjerali suzavcem

Foto: EPA

NOGOMETNA reprezentacija Irana plasirala se izravno na Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će se igrati krajem ove godine u Kataru. Iranci su u posljednjem kvalifikacijskom susretu pobijedili Libanon 2:0 na domaćem stadionu. Golove za Iran postigli su Azmoun (37)' i Jahanbakhsh (72'). Iran je natjecanje u skupini okončao s 25, a drugoplasirana Južna Koreja s 23.

Utakmica nije mogla proći bez incidenata. Naime, kako izvještava Al Jazeera, na stadion Imam Reza u Mashhadu nije bio dozvoljen ulazak ženama, iako su imale ulaznice. Predviđeno je bilo da na stadionu na zatvaranju azijskih kvalifikacija bude 2000 žena, no zaštitari ih nisu pustili da uđu na stadion. Neke su se jednostavno okrenule i otišle, a neke su ostale prosvjedovati, a djelatnici osiguranja upotrijebili su suzavac, piše Al Jazeera.

Odgovornost za ove događaje nije još preuzeo nitko, iranski savez također prebacuje krivnju na osiguranje. "Nadam se da će odsad tijekom domaćih utakmica naše žene moći gledati utakmice i da će ih to usrećiti", rekao je nakon utakmice iranski nogometaš Alireza Jahanbakhsh. Rekao je to u intervjuu uživo, a ovaj je dio kasnije izrezan u snimci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.