NOGOMET

Navijači su mu jednom napali sina. Sad opet zbog njih napušta klub

Foto: EPA

HENRIK LARSSON (47) više nije trener Helsingborga i odlazi nakon samo osam vođenih utakmica. Predsjednik švedskog prvoligaša Krister Azelius potvrdio je tu vijest u petak i najavio istragu razloga njegovog odlaska.

Naime, nogometna ikona 90-ih godina sukobila se s navijačima švedskog kluba i doživjela verbalno nasilje. Vrijeđali su ga jer nezadovoljni rezultatom kojeg je postigao na klupi Helsingborga.

"Kad je Henrik došao, klub se nalazio u zoni za ispadanje. Sad je 12. i dva boda udaljen od opasne zone. Gledajući to, obavio je svoj posao. Ekstremno je žalosno što se rastanak dogodio iz ovih razloga. Poduzet ćemo ozbiljne korake u istrazi protiv ljudi koji su to napravili", rekao je Azelius.

Nije prvi put da ima problem s navijačima, prije tri godine napali su mu sina

Larssonu to nije prvi okršaj s navijačima švedskog kluba. Prije tri godine maskirani i u čoporu napali su mu sina, Jordana Larssona. Sin legende Barce, Uniteda i Celtica u odlučujućoj utakmici za opstanak u prvoj ligi, u 82. minuti postigao je gol za vodstvo Helsingborga, ali u zadnje tri minute, Halmstad je preokrenuo s dva gola i klub za koji Larsson junior igra, a senior ga trenira, poslao u drugu ligu.

Nakon utakmice, huligani koji se predstavljaju kao navijači Helsingborga, napali su 45-godišnju legendu švedskog i europskog nogometa (1992. uveo klub u prvu ligu, a od 2006. do 2009. tamo igrao pred kraj karijere)  ali on nije ustuknuo, štoviše, stao im je na crtu u borbenoj pozi sa stisnutim šakama, prije nego što su ga zaštitari udaljili s terena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.