NAVIJAČI PONIZILI MLADU ZVIJEZDU Odbili njegov dres i poručili mu da se gubi iz Milana

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČINI se da je ljubav između Milana i mladog vratara Gianluigija Donnarumme konačno pukla. Nasljednik Gianluigija Buffona na golu talijanske reprezentacije proživljava najteže dane karijere sa samo 19 godina, zbog čega je i sam djelomično kriv, a za ostatak može zahvaliti svom menadžeru Minu Raioli.
 
> Zvijezda Milana razljutila profesore: "Umjesto da uči, on se zabavlja na Ibizi"
 
Dijete Rossonera sa samo 16 godina dobilo je priliku braniti za velikana sa San Sira, a taj trenutak dogodio se 25. listopada 2015. protiv Sassuola. Nedavno je upisao 100. nastup za Milan i postao najmlađi igrač u povijesti talijanskog nogometa kojem je to uspjelo. 
 

 
U međuvremenu je klubu donio trofej talijanskog Superkupa protiv Juventusa nakon penala 2016. u Dohi, a ove je sezone također poslije penala srušio Lazio u polufinalu kupa. No sve to pada u vodu zbog svega što se događalo prošlog ljeta. Kontroverzni menadžer Mino Raiola tri mjeseca vodio je bitku s čelnicima Milana i na kraju uspio podići plaću mladom vrataru na šest milijuna eura godišnje. Međutim, i to mu je bilo malo pa je ucjenama doveo i svog starijeg brata Antonija Donnarummu osiguravši mu plaću od milijun eura po sezoni, i to kao trećem vrataru.
 
Najvatreniji navijači su prosvjedovali, uvjeravali Gigija da za svoje dobro napusti Raiolu koji će mu uništiti karijeru i posvađati ga s klubom koji mu je dao sve. Ali vratar je šutio, njegova obitelj nije mogla odlučiti, a nakon potpisanog ugovora, stvari su se samo nakratko smirile. 
 
U međuvremenu su ga navijači u Poljskoj zasuli lažnim novcem s tribina, uz uzvike - Dollarumma.
Iako se zaklinjao u crveno-crne boje i ljubio grb, Donnarumma je od voljenog igrača te buduće klupske legende i kapetana, postao izdajnik jer se ponašao onako kako je tvrdio da nikad neće. Nastavio je braniti, a Raiola mu je svakodnevno dizao cijenu pomoću svojih novinara koji su poslije svake dobre utakmice imali zadatak pisati o interesu PSG-a, Real Madrida, Manchester Uniteda, pa i Juventusa...
 
Kako Gigio po tom pitanju ništa nije poduzimao, glavna navijačka skupina Curva Sud Milano izgubila je strpljenje pa mu je 13. prosinca 2017. na San Siru u kup utakmici protiv Verone poslala jasnu poruku...
 
"Moralno nasilje, šest milijuna po sezoni i zapošljavanje brata parazita - sad se gubi jer je strpljenje gotovo", pisalo je na transparentu iza gola, što je u svlačionici rasplakalo vratara kojeg je tješio kapetan Leonardo Bonucci
Ipak, 15. veljače 2018., nakon utakmice u Razgradu protiv Ludogoreca u Europa ligi, vođa Curve Sud Milano Luca Lucci pozvao je Gigija na razgovor, čiji sadržaj nije otkriven, ali se činilo kako bi navijači mogli oprostiti ucjene kluba.
No ništa od toga. Donnarumma je najprije žestoko kiksao na Emiratesu protiv Arsenala pa katastrofalnim pogreškama odveo Milan u težak poraz u finalu talijanskog kupa od Juventusa (0:4), a u nedjelju je opet pogriješio protiv Atalante u prvoj minuti sudačke nadoknade, zbog čega su Rossoneri ostali bez pobjede.
 
To je bila kap koja je prelila čašu pa je poslije utakmice u Bergamu došlo do mučne scene. Donnarumma je prišao gostujućoj tribini i želio navijačima pokloniti svoj dres, ali su Lucci i ostatak tribine jasno poručili da njegov dres nitko ne želi i da ode, što je pokisli vratar pognute glave i učinio. 
 
 
Navijači mu ne mogu oprostiti igrarije s klubom prošlog ljeta i traženje golemog novca te su uvjereni kako će ga Raiola svakako odvesti na kraju ove sezone. Zato je vjerojatno da je ovim činom u Bergamu i službeno kraj njegove avanture u Milanu, gdje bi ga sljedeće sezone trebao zamijeniti iskusni Pepe Reina. 

<br>

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.