Navijači po žegi čekali igrače "novog Dream Teama". Samo jedan ih je ispoštovao

Foto: Screenshot

AMERIČKA košarkaška reprezentacija je u jeku najžešćih priprema za Olimpijske igre u Parizu. Trenira u Las Vegasu gdje je odigrala i prvu pripremnu utakmicu u kojoj je svladala opasnu Kanadu, jednog od glavnih rivala u borbi za zlato s 86:72. Najbolji pojedinac kod Amerikanaca bio je Anthony Davis s 10 poena, 11 skokova i četiri bloka, a strijelci su bili vrlo ravnomjerno raspoređeni pa je najefikasniji bio Anthony Edwards s 13 poena.

No, pažnju američke javnosti privukao je jedan drugi detalj, koji se dogodio nakon treninga ekipe koju su mnogi prozvali novim Dream Teamom s obzirom na to da u njemu igraju praktički sve najveće NBA zvijezde. Naime, fanovi su u Vegasu strpljivo čekali po najvećoj žegi da igrači završe s treningom u nadi da će ih moći pozdraviti i dobiti potpis.

Jedan navijač je snimio situaciju u kojoj su NBA zvijezde poput Kevina Duranta, Kawhija Leonarda i Devina Bookera redom prolazile pored navijača. Steph Curry je jedini reprezentativac koji je odlučio ispoštovati navijače te je došao do njih, pozdravio ih i podijelio par autograma što je izazvalo oduševljenje na licu mjesta, ali i na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.