Navijači Bayerna brutalno se rugaju PSG-u. Zašto je to licemjerno?

Foto: Profimedia

NAVIJAČI Bayerna nastavili su se rugati PSG-u i na uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali to su napravili brutalnom i morbidnom koreografijom. Bayernovi ultrasi inače ističu da je, za razliku od njihovog velikana s tradicijom i načelima, PSG umjetni klub kojem je bitno jedino enormno bogatstvo katarskih vlasnika, bez kojeg bi prvak Francuske bio bezvrijedan.

To su prikazali koreografijom kojom su zgrozili mnoge. Na njoj je nacrtan Uli Hoeness, Bayernov igrački velikan, koji je obnašao i najviše funkcije u klubu, kako s podignutim prstom jedne ruke pozira, dok drugom krvavom satarom odsijeca također krvavu ruku na kojoj su grb PSG-a te natpis Qatar Airways. Iznad gnjusne slike navijači Bayerna razvili su natpis na francuskom: "Naš mesar odsjekao je katarsku produženu ruku."

Navijači Bayerna groze se Katarana, ali oni bogato sponzoriraju i njihov klub

Aluzije je to na ono na što navijači Bayerna često ukazuju: klubovi čiji su vlasnici iz arapskog svijeta ili SAD-a imaju ogromnu prednost u odnosu na druge jer su u vlasništvu enormno bogatih pojedinaca ili čak država. Međutim, navijači Bayerna su ovom koreografijom pokazali i licemjerje. Qatar Airways je, naime, sponzor i Bayernu, čiji nogometaši na rukavima dresa nose njegovu reklamu.

Mesar sječe ruku katarske tvrtke koja sponzorira i Bayern. Ruga se Kataranima, a nakon toga ruča s njima

Na transparentu nije slučajno nacrtan Hoeness, i to kao mesar. On je, naime, mesarov sin, a vlasnik je tvornice kobasica u Bavarskoj. On se dva dana prije uzvrata također rugao PSG-u: "Ovako funkcionira taj klub. Njegovi čelnici odlete u Dohu privatnim avionom i katarskom emiru pokažu nekoliko videa igrača. On im kaže: 'Želite ga? Koliko vam treba, 100, 150 milijuna eura?' Onda se najedu i kažu: 'Ok, kupujemo ga!'"

Hoeness je dodao: "Mislim da prolaz u četvrtfinale znači daleko više PSG-u nego nama. Tolike milijarde su upumpali u klub, a nikako da osvoje Ligu prvaka. Oni u Kataru postaju nervozni." Dan nakon što je ovo rekao, Hoeness je bio u Bayernovoj delegaciji na svečanom ručku s vodstvom PSG-a na čelu s Nasser Al-Khelaifijem iz Katara. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.