Nakon šokantnog poraza od Juga kaos i raspad u vaterpolskom Dream Teamu iz Beograda

JUG je u nedjelju nakon peteraca pobijedio splitski Jadran i peti put osvojio Jadransku ligu. Završni turnir najbolje četvorice igrao se u Beogradu, a Srbi su očekivali svoje finale jer je Jadran u polufinalu igrao protiv Radničkog iz Kragujevca. Međutim, dogodio se šok za organizatore. Hrvati su slavili u Beogradu.

Neočekivani poraz od Juga posebno je uzdrmao temelje Novog Beograda, kluba koji posljednjih godina uz financijsku potporu politike ruši sve financijske rekorde u svijetu vaterpola. Neformalni gazda kluba je sadašnji gradonačelnik Beograda i jedan od najboljih vaterpolista svih vremena Aleksandar Šapić, koji nije štedio novac da od Novog Beograda stvori vaterpolski PSG.

Gocić nakon poraza od Juga izbacio Mandića

No rezultati ne prate ulaganja, pa je tako nakon poraza od Juga iz momčadi izbačen njen kapetan i najbolji igrač Dušan Mandić. Srpski su mediji objavili da je legendarni zlatni srpski vaterpolist, a sad trener Novog Beograda, iz ekipe izbacio najboljeg ljevorukog šutera na svijetu Mandića. Ne samo da Mandić ne konkurira za prvi sastav već ne smije ni trenirati s prvom ekipom. Premda nema službenog objašnjenja, očito su u subotu nakon utakmice s Jugom pale teške riječi između trenera Gocića i njegovog bivšeg suigrača, a sad kapetana. 

Mandić je fantastičan igrač, najmoćnija ljevica svijeta, a u karijeri je s reprezentacijom Srbije i Pro Reccom osvojio sve što se osvojiti moglo. No radi se o neobičnom karakteru koji je i prije često znao izazivati probleme i nerijetko je bio u središtu skandala. Prošlog ljeta je Srbija doživjela debakl na EP-u u Splitu, a Mandić se nakon šokantnog poraza u osmini finala bez riječi pokupio i napustio momčad. Izbornik Savić i Savez tada ga nisu kaznili, no Gociću je očito dosadilo odgajati sjajnog, ali svojeglavog igrača.

Milijuni su utučeni za poraze od Juga i Zvezde

Novi Beograd je, uz gubitak Jadranske lige, ove sezone ostao i bez još jednog trofeja na koji je računao. U finalu domaćeg kupa senzacionalno ga je pobijedila Crvena zvezda. Momčad koja je ciljano stvarana za osvajanje Lige prvaka skuplja neočekivane poraze i lako je moguće da ako ove sezone ne osvoji Ligu prvaka, gradonačelnik Šapić zaustavi silan priljev novca i da se ekipa raspadne jednako brzo kao što je umjetno stvorena.

Uz to što je Novi Beograd složio pravi Dream Team (Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Dušan Mandić, Alvaro Granados, Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Angelos Vlachopoulos, Dimitrios Skoupakis, Nika Shushiashvili...), klub je prije dvije godine potpisao trogodišnji ugovor s LEN-om da će za 200 tisuća eura po završnom turniru biti domaćin tri puta zaredom. A taj novac nema ni moćni Pro Recco.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.