Vraća se hrabro srce hrvatske košarke, Aco iznenadio i s još jednim imenom!

Foto: Hina 

ACO PETROVIĆ, izbornik košarkaške reprezentacije, objavio je širi popis reprezentativaca koje vodi na pripremama za Eurobasket (31. kolovoza - 17. rujna). Na Acinu popisu je 28 igrača i dvije zamjene. Skraćivanje popisa slijedi nakon turnira u Kini.

Važna vijest je povratak iskusnog i srčanog playa i tricaša, Marka Popovića. Kapetan španjolske 
Fuenlabrade vraća se u hrvatski dres nakon šest godina. Posljednji turnir koji je odradio s reprezentacijom bio je Eurobasket u Litvi.

"Rekao je da želi igrati i već je počeo s pripremama. To me jako veseli, on je jako važan igrač za nas. Vidjeli smo to u osmini finala na Igrama u Riju, kada smo protiv Srbije zbog tri faula već u 17. minuti morali igrati dionice bez playa", objasnio je Aco.

Na popisu je i Mario Hezonja, iako je "revolveraš" koji je u Orlandu u godinu dana promijenio sve pozicije u momčadi, najavio odmor od reprezentacije ovog ljeta. 

"U travnju smo se vidjeli i nakon njegove odluke nismo opet razgovarali, no stavio sam ga na popis jer nam takav profil igrača treba. Kada budem slagao popis za Eurobasket volio bih da on bude među 14 igrača. Oko 10. srpnja ću ga nazvati da vidim je li se njegova odluka promijenila. Neću ga tjerati na ništa, ali bilo bi mi drago da je s nama jer treba Hrvatskoj", rekao je Aco pa nastavio: 

"Bender i Zubac igraju Ljetnu ligu koja završava 22. srpnja, a ne znamo što su njihovi klubovi priredili nakon toga. Ne znamo ni što će biti sa Žižićem i Bostonom. U glavi imam idealnu postavu, ali moram biti spreman na sve i složiti a, b i c opciju" 

Nakon povratka hrvatske košarke na scenu na Igrama u Riju, velika su očekivanja od momčadi koju predvode Bojan Bogdanović i Dario Šarić. 

"Imali smo sjajno ljeto, ali smo vidjeli i što nam treba da budemo još bolji. Tu dolazi Pop. Rekao mi je da može sjediti na klupi 40 minuta ili igrati 20 minuta, spreman je na sve."

Pripreme za Eurobasket kreću 10. srpnja, a Hrvatsku čekaju prijateljske utakmice s Ukrajinom i Slovenijom. Prvu utakmicu momčad Ace Petrovića igra s Mađarskom 1. rujna. 

Širi popis za pripreme za Eurobasket 

Roko Leni Ukić

Marko Popović
Toni Katić
Dominik Mavra
Luka Božić
Krunoslav Simon
Mario Hezonja
Bojan Bogdanović
Domagoj Bošnjak
Ivan Ramljak
Filip Krušlin
Marko Tomas
Marin Rozić
Nik Slavica
Dario Šarić
Dragan Bender
Željko Šakić
Tomislav Zubčić
Hrvoje Perić
Damjan Rudež
Miro Bilan
Darko Planinić
Ante Žižić
Ivica Zubac
Luka Žorić
Ivan Buva
Josip Sobin
Luka Babić 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.