VIKEND DERBIJA

Nakon poljudskog kreće Vječiti derbi, u nedjelju Old Firm, Superclasico...

Grafika: Index

DANAS u 18:30 očekuje nas tradicionalno najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo. 

Ali to je samo početak niza velikih okršaja koji se igraju ovog vikenda. Subota, a posebno nedjelja, puni su dvoboja velikih rivala ili barem trenutačno najjačih momčadi u ligi.

Rezultati by SofaScore

I prije nego završi utakmica na Poljudu, nekih 250 kilometara istočno počinje najveći, Vječiti derbi susjedne nam BiH. U 20 sati sastaju se sarajevski rivali Željezničar i Sarajevo. Nakon šest kola ta dva kluba su na vrhu ljestvice, Sarajevo ima dva boda više od Želje.

Rezultati by SofaScore

Jedini klub koji je Juventusu proteklih godina činio kakvu-takvu konkurenciju u Italiji je Napoli. Ne radi se tu samo o rivalitetu sjevera i juga, ni dvaju najboljih klubova u posljednje vrijeme, antagonizam se produbio nakon prelaska Gonzala Higuaina u Juve, a posebnu će dimenziju ovom derbiju dati povratak u Napulj Maurizija Sarrija, koji bi baš na svojem bivšem stadionu trebao debitirati na klupi Juventusa.

Rezultati by SofaScore

Nedjeljni program derbija počinje već rano popodne, u 13 sati u Glasgowu se igra 418. Old Firm. Rangersi još čekaju prvi naslov nakon financijskog kolapsa 2012., a u novu sezonu oba su kluba krenula s maksimalnim učinkom u prva tri kola. Posebno je impresivan Celtic koji je u ta tri kola već zabio 15 golova.

Rezultati by SofaScore

London ove sezone ima pet premierligaša, a među njima najveće rivalstvo gaje Arsenal i Tottenham, koji se na Emiratesu sastaju u nedjelju u 17:30 sati. Topnici su kroz povijest derbija Sjevernog Londona znatno uspješniji, pa iako europski viceprvak posljednjih godina bolje kotira u engleskom nogometu, na Emiratesu u prvenstvenoj utakmici nije slavio od 2010. godine.

Rezultati by SofaScore

Samo pola sata kasnije, u 18, počinje još jedan gradski derbi. Lazio i Roma igraju 173. Derby della Capitale, koji ne označava samo susret dvaju klubova iz istog grada, nego i svojevrsni politički okršaj desnice i ljevice.

U istom terminu u Moskvi počinje susret Spartaka i Zenita. Klub iz Sankt Peterburga aktualni je prvak, a stanje na ljestvici ruske lige nakon sedam kola je urnebesno budući da čak pet klubova na vrhu razdvaja samo gol-razlika, a svi imaju po 14 bodova, dok još dva imaju samo po bod manje.

Rezultati by SofaScore

Za one najupornije kasnovečernji termin od 22 sata donosi najveći južnoamerički derbi, Superclasico između River Platea i Boca Juniorsa. Boca je krenula uvjerljivije u ovu sezonu, nakon četiri kola nije primila još ni gol, ali River ih je zabio čak 10. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.