Esport

Najpoznatiji gamer na svijetu izdaje tri knjige, evo o čemu će biti

Screenshot: Twitch.tv/Ninja

TYLER "Ninja" Blevins najpoznatiji je gamer na svijetu. Ovog streamera koji se našao na naslovnici magazina ESPN, gostovao je u televizijskoj emisiji Ellen DeGeneres te Novu godinu dočekao igrajući na Times New Squareu u New Yorku prati više od 45 milijuna ljudi, a uskoro će izdati i tri knjige.

>Najpopularnija igra iz hrvatskih učionica za informatiku proslavila 20. rođendan

Ako se još niste pomirili da su i najpopularniji gameri i streameri globalne zvijezde, vrijeme je da to učinite jer ćete se s time sve češće susretati. Popularni Ninja potpisao je ugovor s američkom izdavačkom kućom Random House za čak tri knjige. Prvi je među streamerima učinio i taj korak, koji redovito viđamo kod zvijezda iz praktički svih drugih područja. 

Prva knjiga nosit će naziv "Ninja: Get Good" ("Ninja: Postani dobar"), prema frazi koju gameri često koriste u određenim situacijama. Radi se o svojevrsnom vodiču za gaming u kojem će popularni streamer otkriti i određene tajne svog uspjeha. Knjiga bi trebala izaći u kolovozu. Naslov druge knjige bit će "Ninja Notebook" i sadržavat će naljepnice i savjete kako postati bolji gamer. Posljednja od tri bit će crtani roman "Ninja: The Most Dangerous Game ("Ninja: Najopasnija igra") u kojoj će Ninja postati superheroj u fikcionalnom svijetu. 

Screenshot: Twitch.tv/ninja

Ninja je tako osim zarade napravio još jedan veliki iskorak i s njime vjerojatno otvorio put i drugim gamerima. Pomalo je čudno da se gamer odluči na izdavanje knjige, pošto i on i njegova publika sadržaje i proizvode uglavnom konzumiraju digitalnim putem, ali s obzirom na to da je prvi i da je to Ninja, vjerojatno će i one ostvariti uspjeh. 

Nedavno je Ninja otkrio i kako ne želi da ga se veže isključivo za Fortnite, iako je upravo uz pomoć megapopularne igre i sam postao najpopularniji gamer svijeta. I on shvaća narav industrije i zna da Fortnite neće zauvijek biti popularan, nego da brend treba graditi oko sebe kako bi ga publika nastavila pratiti neovisno o tome što će igrati na streamu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.