NBA

Najluđa utakmica NBA playoffa. Prvaci dramom s dva produžetka izborili meč odluke

Foto: Gulliver / Getty Images

RAPTORSI su opet to uradili! Aktualni prvaci NBA lige u neviđenoj drami su se spasili od ispadanja u polufinalu Istoka i izjednačili protiv Boston Celticsa na 3:3. Sedmu, odlučujuću utakmicu izborili su pobjedom 125:122 nakon dva produžetka.

Celticsi su u seriji poveli 2:0, a njihova ogromna prednost trebala je postati kapitalna u trećoj utakmici. Vodili su dva razlike pola sekunde prije kraja, ali tada Kyle Lowry preko cijelog terena dodaje OG Anoubyju, koji sa sirenom pogađa spasonosnu tricu. Toronto je tako smanjio na 2:1, a u idućoj utakmici izjednačio. Međutim, Boston je opet poveo, 3:2 i u šestoj utakmici tražio konačni trijumf.

Do njega nije došlo opet zahvaljujući Lowryju. On je ponovno spasio Raptorse sjajnom partijom. Bio je najbolji strijelac utakmice s 33 koša, do kojih je došao zahvaljujući šest pogođenih trica. Dodao je osam skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

Pobjedu Torontu donio je sjajnim poentiranjem 11 sekundi prije kraja, pri vodstvu njegove momčadi 121:119. Napad Raptorsa bližio se kraju, a znalo se tko će ga završiti. Lowry nije uspijevao probiti Dembu Walkera driblingom ni prodorom, jer je ovaj sjajno igrao obranu na njemu, pa se odlučio za zadnju preostalu opciju.

Bio je to skok-šut, ali Walker ga je opet odlično stisnuo i samo što ga nije blokirao. Ipak, Walker je loptu prema košu poslao iz najteže pozicije, sa suparnikom na ruci i u padu te je pogodio za velikih četiri razlike.

Jayson Tatum tricom šest sekundi prije kraja smanjuje zaostatak Bostona na samo jedan poen. Walker odmah zatim faulira Normana Powella, ali on pogađa oba slobodna bacanja i tako šalje seriju do kraja. Sedma utakmica za finale Istoka igra se u subotu u 1 ujutro po našem vremenu.

Osim Lowryja, kod Toronta su se istaknuli Powell, koji je s dva spomenuta odlučujuća bacanja došao do 23 koša, zatim Fred VanVleet s 21 košem, devet skokova i sedam asistencija te OG Anouoby s po 13 koševa i skokova.

Boston su predvodili Jaylen Brown s 31 košem i 16 skokova te po dvije ukradene lopte i blokade, zatim Tatum s 29 koševa, 14 skokova, devet asistencija te po dvije ukradene lopte i blokade i Marcus Smart s 23 koša, 11 skokova i 10 asistencija. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.