GULF 12 TOURS

Najbolji vozač u povijesti hrvatskog auto-moto sporta pobijedio na teškoj utrci

Foto: Luka Šangulin/Index

HRVATSKI 23-godišnji vozač Martin Kodrić pobijedio je sa svojom ekipom 2 Seas Motorsport McLaren na utrci u Bahreinu gdje se vozio Gulf 12 hours. 

U timu je vozio s još dva vozača, Britancem Benom Barnicoatom, a uz njih je bio i domaći vozač Isa bin Abdulla Al Khalifa. Kao što ime utrke kaže, vozi se 12 sati, a zbog velike satnice trojica vozača se izmjenjuju i Kodrićev tim je na kraju došao do pobjede. Što se tiče vrste vozila, Kodrić vozi automobile (McLaren) koji se koriste u GT utrkama, dakle ne radi se o bolidima kao u Formuli 1.

Zanimljivo, četvrto mjesto sa svojom ekipom je osvojio Valentino Rossi. 41-godišnja legenda Moto GP-ja jako dobro nastupa i u ovom sportu.

Najbolji vozač u povijesti hrvatskog auto-moto sporta

Index je još u drugom mjesecu 2020. napravio veliku priču s Martinom Kodrićem u njegovoj kući u Samoboru gdje Kodrić u podrumu ima 30 tisuća eura vrijedan simulator za vježbanje. U Hrvatskoj još nije dovoljno poznat, no zbog sjajnih rezultata već je sada najbolji vozač u povijesti hrvatskog auto-moto sporta.

Tada je tek stigao u McLaren, a Stjepanu Matiju pričao je kako je ušao u utrkivanje.

"Cijela familija se oduvijek bavila nekim ekstremnim sportovima. Brat, koji je stariji od mene 12 godina, vozio je motokros i skijao je. Stalno se ubijao na tom motoru dok jednog dana mama nije rekla - dosta. Onda je krenuo na Grobnik na Škoda Fabia kup s negdje 17, 18 godina. Ja sam tad bio limač i tu i tamo sam išao s njim po utrkama. To mi je bilo super, zainteresirao sam se i jedan dan su me stavili u kart. To je bilo to."

Cijeli priču možete pročitati OVDJE

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.