LIGE PETICE

Najbolji trener i najbogatiji klub svijeta pred njima su patuljci

NUNO ESPIRITO SANTO, trener Wolverhamptona čije prezime u prijevodu znači Duh Sveti, potvrdio je da je za Josepa Guardiolu - Prokletstvo, a njegova momčad opravdala je nadimak Giant Killers.

Wolvesi su naime u 19. kolu Premier League na svom terenu pobijedili aktualnog prvaka Manchester City 3:2 i to nakon što su do 55. minute gubili 0:2. 

Momčad specijalizirana za uzimanje bodova velikanima tako je svoju reputaciju i bodovni učinak protiv najtrofejnijih u Premiershipu podebljala i ovom pobjedom, kojom je na polovici sezone onemogućila Cityju da obrani naslov prvaka koji je osvajao zadnje dvije sezone.

Otkako su se prošle sezone vratili među elitu, Wolvesi su klubovima koji drže prvih šest mjesta uzeli najviše bodova (24) od svih momčadi izvan prve šestorke. Međutim, Wolvesi ovom pobjedom postaju klub za Big Five Premiershipa, jer trijumfom nad Cityjem zauzeli su peto mjesto i samo su dva boda od zone Lige prvaka i Chelseaja na četvrtoj poziciji. 

Espirito Santo, portugalski stručnjak koji je Arsenalu bio prvi izbor za menadžera nakon što je smijenio Emeryja, može se pohvaliti da nitko od njega nije uspješniji protiv slavljenog Guardiole i donedavno nedodirljivog Cityja. 

Pod njim je dojučerašnji drugoligaš postao tek druga momčad kojoj je uspjelo pobijediti Guardiolu u obje prvenstvene utakmice sezone. Osim njima, to je uspjelo još samo Conteovom Chelseaju 2016./2017. 

Što se tiče dvoboja trenera, Guardiola se u karijeri s njih 35 susreo barem pet puta. Od svih njih, najlošiji skor ima protiv Nuna Espirita Santa. U pet mečeva koje je igrao protiv njega ima tek jednu pobjedu, dakle samo 20 posto uspješnosti. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.