Najbolji slalomaš svijeta umirovio se s 23 godine, a sad se vraća kao skijaš Brazila?

Foto: EPA

LUCAS BRAATHEN krajem listopada 2023. plačući je objavio da završava skijašku karijeru sa svega 23 godine. Sjajni Norvežanin, koji je prošle sezone bio osvajač Malog kristalnog globusa u slalomu u Svjetskom kupu, u tako ranu mirovinu otišao je zbog sukoba s Norveškim skijaškim savezom oko prava na imidž sportaša. Sukob se pojačao prošle jeseni kada je mladi prvak sudjelovao u reklamnoj kampanji za marku odjeće koja se natječe s onom koja sponzorira federaciju.

Međutim, norveški mediji VG i TV2 pišu da bi se sada mogao vratiti skijanju i to tako što bi nastupao za Brazil, južnoameričku državu koja nije ni blizu najboljim skijaškim nacijama. Naime, Braathen ima dvojno državljanstvo jer je njegova majka iz Brazila.

Braathen će u četvrtak održati konferenciju za medije

Prema norveškim medijima, Braathen bi s brazilskim savezom trebao postići dogovor oko reklamiranja spornog saveza. Više informacija moglo bi biti poznato u četvrtak, kada će Braathen u Salzburgu održati konferenciju za medije.

VG je kontaktirao Braathenova oca Bjorna, koji zasad ništa nije želio komentirati. Lucas Braathen je od 2020. do odlaska u mirovinu bio najbrži u ukupno pet utrka. Prošle sezone, kada je bio najbolji slalomaš svijeta, sedam puta je stao na postolje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.