Najbolji na svijetu osvojio svoj osmi Masters: Bolje sam igrao kad mi je bilo 12

Foto: Profimedia

RONNIE O'SULLIVAN pobjednik je Mastersa koji se održavao u Alexandra Palaceu u Londonu. Najbolji igrač snookera na svijetu i za mnoge najbolji igrač tog sporta svih vremena nadoknadio je 3:6 u frameovima protiv Alija Cartera i svladao ga 10:7 za rekordnu osmu titulu na Mastersu.

"Da budem u potpunosti iskren, ne znam kako sam osvojio ovaj turnir. Pokušao sam igrati bez pritiska, a Ali je napravio nekoliko pogrešaka koje sam iskoristio. Bio je agresivan, no promašio je neke kugle za koje sam bio siguran da će ih pogoditi i tako mi dao šansu", rekao je nakon osvajanja turnira 48-godišnji O'Sullivan, sada i najstariji osvajač Mastersa, a dodao i da je bio bolji igrač snookera kada mu je bilo 12 godina nego što je sada.

Neugodna situacija prije početka turnira

Podsjetimo, malo je nedostajalo da O'Sullivan ne bude u prilici za titulu. Kada je prošlog tjedna dolazio na turnir, doživio je neočekivanu situaciju na ulasku automobilom na parkiralište kada ga zaštitar nije prepoznao, a njegovog imena nije bilo na popisu onih s pravom parkiranja pred Alexandra Palaceom.

O'Sullivan je pred parkiralište stigao samo pet minuta prije početka meča koji je igrao s Dingom Junhuijem, kada je imao susret sa zaštitarom. Tada se odvio ovaj razgovor:

"Koje bi ime trebalo biti na popisu?" upitao je zaštitar.

"Ronnie O'Sullivan. Igram danas od 13 sati", odgovorio je O'Sullivan pa dočekao pitanje: "Oh, a Vi ste igrač?" "Da. Biste li me pustili da uđem?" odgovorio je sedmerostruki prvak svijeta i tada sedmerostruki osvajač Mastersa.

"Ne mogu ući ako mog imena nema na popisu?" pitao je zatim O'Sullivan, a nakon što mu je zaštitar rekao da će mu dati propusnicu, dodao: "Jeste li sigurni? Igram za pet minuta. Kaznit će me, izgubit ću. Onda će me moja gospođa mrziti i cijeli će svijet skončati."

Teška životna priča finalista

Što se Cartera tiče, on je nakon poraza u finalu istaknuo da bi prije turnira odmah potpisao taj rezultat i ustvrdio da ide u pravom smjeru.

"Dao sam sve od sebe. To nije bilo dovoljno", rekao je igrač iza kojeg stoji inspirativna, ali i mučna priča. Britanski igrač pobijedio je čak dvaput rak. Počeo je igrati snooker 1996. godine, a sedam godina kasnije dijagnosticirana mu je Kronova bolest.

Prvi put je doznao da ima rak sredinom 2013. godine. Radilo se o raku testisa, nakon čega je operiran. No vratio se igranju snookera već krajem te godine. Nažalost, sljedeće je godine opet primio loše vijesti.

Liječnici su mu dijagnosticirali rak pluća pa je morao na dulju pauzu. No ni to ga nije spriječilo da se vrati snookeru, koji bez prekida sad igra već osam godina. Nikad nije osvojio jedan od tri najveća turnira, a igrao je i dva finala na svjetskim prvenstvima te oba izgubio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.