NBA

Najbolji igrač u povijesti koji nikad nije izabran na NBA All-Star izgubio tu titulu

AP Photo/Matt Slocum/Guliver

S 33 GODINE, u svojoj 14. NBA sezoni, Mike Conley konačno će zaigrati na All-Star utakmici. Odlučio je to povjerenik lige Adam Silver nakon što je Devin Booker otpao zbog ozljede koljena.

Booker je i sam upao kao zamjena za ozlijeđenog Anthonyja Davisa. Tako je suigrač Bojana Bogdanovića iz Utah Jazza uskočio umjesto suigrača Darija Šarića iz Phoenixa.

Utah će tako imati tri predstavnika na ovogodišnjoj All-Star utakmici, koja će se u noći s nedjelje na ponedjeljak igrati u Atlanti. Jazz ima najbolji omjer u ligi, a Donovana Mitchella i Rudyja Goberta već su treneri odabrali za popunu momčadi nakon što su fanovi, igrači i mediji glasali za početne petorke.

Ipak, LeBron James i Kevin Durant kao kapetani, odnosno igrači koji su dobili najviše glasova, pokazali su koliko ne cijene Utu i njene igrače jer su Mitchell i Gobert ostali posljednji u ponudi, odnosno sve ostale igrače odabrali su prije njih.

Kad su ostala još samo tri igrača u ponudi, LeBron je na All-Star draftu rekao da mu trebaju visina i snaga. I kad su svi očekivali da će izgovoriti ime francuskog centra, najboljeg defenzivca lige, on je izabrao Domantasa Sabonisa iz Indiane.

"Morate shvatiti da je to kao u videoigri, nitko nikad ne igra s Utom. Čak i dok su ondje igrali Karl Malone i John Stockton, koliko god veliki bili, nikad ih nismo birali u videoigri", objasnio je LeBron uz smijeh.

No barem je povjerenik Silver iskazao poštovanje popunivši upražnjenu poziciju trećim predstavnikom momčadi s najboljim omjerom lige. Da se ovakva situacija dogodila lani, kad je Bojan Bogdanović bio treći najvažniji igrač Jazza, možda bi on zaigrao na All-Staru. Ovako je ta čast pripala Conleyju.

I to potpuno zasluženo, iako je Silverov potez zapravo donio kontraefekt. Conley je tijekom 12 sezona u Memphisu stalno bio na rubu All-Stara, ali zbog goleme konkurencije na Zapadu na bekovskim pozicijama nikad nije izabran. 

Štoviše, dosad je čvrsto glasio za najboljeg košarkaša u povijesti NBA lige koji nikad nije zaigrao na All-Staru. I koliko god je njegovo uvrštenje lijepa i zaslužena odluka, oduzela mu je epitet po kojem bi ga se u povijesti košarke puno više pamtilo nego kao jednog od brojnih igrača koji su na All-Staru nastupili jednom.

Conley ove sezone postiže 16.1 poen, 3.5 skokova i 5.7 asistencija, a u karijeri je na prosjecima od 14.9 poena, 3 skoka i 5.6 dodavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.