KUĆA SLAVNIH

Najbolji hrvatski play svih vremena kandidat za Kuću slavnih. Nominiran i Ginobili

Foto: AP Photo/John Raoux/Guliver

KOŠARKAŠKA kuća slavnih objavila je popis kandidata za dobivanje najveće počasti u ovom sportu iduće godine. Na popisu su brojna poznata imena, a prvi je put nominiran legendarni Argentinac Manu Ginobili.

Osim četverostrukog NBA prvaka sa San Antonio Spursima i olimpijskog pobjednika s Argentinom 2004., šanse za ulazak u Kuću slavnih imaju Chauncey Billups, Tom Chambers, Marcus Camby, Michael Cooper, Michael Finley, Richard Hamilton, Tim Hardaway, Mark Jackson, Shawn Marion, Buck Williams, ali i rekorder po broju blokada u jednoj sezoni Mark Eaton te najniži igrač u NBA povijesti, 160 cm visoki Muggsy Bogues.

Foto: Muggsy Bogues (AP Photo/Michael Caulfield/Guliver)

Na popisu su i poznati treneri poput Georgea Karla i Dicka Motte, ali i legendarni sudac, kontroverzni Joey Crawford, koji je bio poznat po teatralnosti u pokazivanju odluka, a jedanput je isključio Tima Duncana samo zato što se na klupi smijao jednoj njegovoj odluci.

Jedan novi stanar Kuće slavnih svake godine dolazi iz međunarodne košarke, a među nominiranima je i najbolji hrvatski playmaker u povijesti Pino Giergia, ali i druge igračke i trenerske legende jugo-košarke poput Mirze Delibašića, Dušana Ivkovića, Radivoja Koraća i Ranka Žeravice. Giergiu je 2018. nominirao KK Voštarnica, ali nije među favoritima za uvrštenje ni ove godine, pogotovo zato što su u posljednje četiri godine ušla već dva Hrvata - Dino Rađa 2018. i Toni Kukoč 2021. - a između njih ugurao se i Vlade Divac kao još jedan predstavnik jugoslavenske košarke.

Foto: Pino Giergia (Dino Stanin/PIXSELL)

Konačna, skraćena lista nominiranih bit će objavljena tijekom All-Star vikenda u Clevelandu u veljači, a konačni popis novih stanovnika Kuće slavnih bit će otkriven na Final Fouru NCAA lige početkom travnja. Ceremonija uvrštenja održat će se 9. i 10. rujna iduće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.