NAJBOLJI HRVATSKI GEJMER PONOVO NA VRHU EUROPE PerkZu četvrta europska titula u nizu

FOTO: LoL Esports/Flickr

Luka "PerkZ" Perković i G2 Esports osvojili su europski League of Legends Championship Series pregazivši Misfits Gaming u finalu s rezultatom 3:0! Ovom titulom G2 Esports je postao prvi tim u Europi koji je osvajao titulu četiri puta zaredom. Kraljevi Europe su se vratili!

>>ZAVRŠNICA AMERIČKOG I EUROPSKOG LEAGUE OF LEGENDS PRVENSTVA Mladi Hrvat ponovo u finalu
 
>>Fnatic osvojio treće mjestu u europskom League of Legends prvenstvu, CLG u američkom
 
Regularni dio sezone nije prošao kako treba. U samom početku ostali timovi su se bolje prilagodili igri nego G2 Esports, koji je tek kasnije uhvatio formu. Drugo mjesto u skupini A značilo je da u doigravanje po prvi puta kreću iz četvrtfinala. Međutim, jednom kada je G2 Esports krenuo, zaustavljanja više nije bilo.
 
Prvo su izbacili Splyce, naizgled najslabijeg protivnika na svome putu. Rezultat 3:2 govori da G2 Esports nije bio na razini, a jedan od razloga je i loša igra PerkZa, koji je to i sam  potvrdio. Idući protivnik bio je H2K, najbolje plasirana ekipa skupine B. Mnogi su sumnjali da će G2 Esports s igrom kao protiv Splycea uspjeti poraziti H2K, ali PerkZ i društvo izgledali su odlično te potpuno nadigrali svoje protivnike.
 
Jedan meč ih je dijelio od četvrte titule u nizu i postavljanja novog rekorda kojeg je dosad držao Fnatic. U finalu ih je čekao Misfits Gaming, iznenađenje sezone, tim koji je u doigravanju izbacio ranije spomenuti Fnatic. U prepunoj AccorHotels Areni u Parizu, pojavio se G2 Esports kakav smo svi priželjkivali.
 
FOTO: LoL Esports/Flickr 
 
Misfits Gaming naprosto nije imao šanse. Iako su svi mečevi na početku izgledali izjednačeno, G2 Esports je vrlo brzo počeo stvarati prednost te s boljim odlukama i odličnom igrom uzimao meč za mečom. U ekspresnom finalu rezultatom 3:0 pregazili su Misfits Gaming i ponovo zasjeli na europski tron. To je ujedno prvi put u povijesti natjecanja da je neki tim pobijedio rezultatom 3:0! Uz titulu pripala im je i novčana nagrada od sto tisuća dolara.
 
Kao i ostatak tima PerkZ je igrao odlično. Koncentrirano i zrelo te bi eksplodirao baš kad je to trebalo. Mnogi su njegovu poziciju isticali kao jednu od ključnih faktora za pobjedu i to kako će Tristan "PowerOfEvil" Schrage odigrati protiv PerkZa. Ovoga puta, mladi Hrvat je zasluženo osvojio titulu i nadigrao protivnika.
 
Za najboljeg igrača finala proglašen je Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez, support igrača G2 Esporsta, koji je još jednom potvrdio da je među najboljima na svijetu.
 
Ogroman je ovo uspjeh za PerkZa i G2 Esports, čiji tim u isto vrijeme igra i CS:GO finale DreamHack Mastersa. Luka "PerkZ" Perković svaku sezona iznova dokazuje da spada u samu kremu najpopularnijeg esporta na svijetu. Iduće na redu je World Championship za koji se PerkZ nada da će ponoviti uspjeh s Mid-Season Invitationala kada su u finalu izgubili od SK Telecom T1.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.