Esport

Najbolji hrvatski gamer u borbi za odlazak na najveći League of Legends turnir

FOTO: LoLesports/Flickr

Mladi Zagrepčanin i najuspješniji hrvatski gamer Luka "Perkz" Perković u nedjelju, 16. rujna, igrat će najvažniji meč sezone. U finalu regionalnih kvalifikacija igrat će protiv ekipe njemačkog nogometnog diva Schalkea 04 za mjesto na LoL World Championshipu, najvećem League of Legends turniru na svijetu.

>Luka "Perkz" Perković ponosni je vlasnik novog rekorda

Otkako je ušao u prestižno europsko League of Legends natjecanje, Perkz nikada nije propustio World Championship. Štoviše, dvije godine zaredom G2 Esports i Perkz dolazili su na najveću pozornicu kao prvaci Europe. Kraljeve Europe, kako ih nazivaju, ove godine prestigao je Fnatic, uvjerljivo najbolja europska ekipa. Ni u doigravanju G2 Esports nije uspio ostvariti značajne rezultate, zbog čega su bili prisiljeni mjesto na World Championshipu tražiti kroz regionalne kvalifikacije. Na proljeće su došli do finala da bi ih potom pregazio Fnatic s 3-0. U ljetnom dijelu sezone osigurali su doigravanje u kojem ih je u četvrtfinalu nadigrao Misfits. Već sada je 2018. najgora godina u profesionalnoj karijeri Perkza.

Međutim, još nije kasno za spas sezone. Posljednja prilika za odlazak na World Championship su regionalne europske kvalifikacije. G2 Esports je u napetom meču nadigrao Splyce rezultatom 3-2 te tako osigurao mjesto u finalu. Protivnik će im biti jaki Schalke 04, League of Legends tim renomiranog bundesligaškog kluba. U slučaju pobjede G2 Esports će osigurati mjesto u Play-In fazi World Championshipa, kroz koju će morati izboriti mjesto na glavnom turniru. Poraz bi, pak, bio potpuno razočaranje za nekadašnje Kraljeve Europe i njihove mnogobrojne obožavatelje.

Foto: LoLesports/Flickr

Podsjećamo, G2 Esports je početkom godine promijenio četiri igrača. Perkz je okupio novu ekipu za koju je smatrao da uz njegovo vodstvo i puno truda mogu nastaviti tamo gdje je stala prošla postava, koja je pune dvije godine dominirala europskim LCS-om. Krenulo je dobro, ali Fnatic je na proljeće bio puno bolji. Još se tada činilo kako se Perkz i društvo stignu uigrati za drugi dio sezone i napraviti dobar rezultat na ljeto. To se nije dogodilo, a sada čitava sezona moćne organizacije i jednog od najboljih igrača u Europi ovisi o jednom meču.

Dosad je osam timova osiguralo nastup na World Championshipu. Europu će predstavljati Fnatic i Vitality, Sjevernu Ameriku 100 Thieves i Team Liquid, kineski predstavnici su Royal Never Give Up i Invictus Gaming, dok će na domaćem terenu igrati KT Rolster i Afreeca Freecs. Iz LMS-a (Tajvan, Hong Kong, Macao) stižu Flash Wolves i Mad Team. 

Finale europskih kvalifikacija za League of Legends World Championship počinje danas u 17 sati. Seriju na tri dobivene možete pratiti na svim službenim kanalima Riot Gamesa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.