Najbolja Dota 2 ekipa na svijetu osvojila Minor i nastavila dominaciju

Foto: Starladder Flickr

Odigran je prvi Dota 2 Minor nove sezone u kojem smo napokon ponovo vidjeli u akciji neke od najboljih ekipa na svijetu. Team Secret je nastavio odličnu formu iz kvalifikacija, kineski timovi su razočarali, Na'Vi se polako vraća, a Mineski je zaslužan za iznenađenje turnira. Sve bi to bilo sjajno, da na kraju nije slavio Team Liquid koji je opet bio razini iznad svakog protivnika te lišio natjecanje rezultatske zanimljivosti.

>>Team Liquid uvjerljiv na otvaranju prvog Dota 2 Minora nove sezone

>>Team Secret i Mineski bez problema osigurali polufinale na prvom Dota 2 Minoru sezone

Pobjednici The Internationala i osvajači šest turnira u posljednjih godinu dana ponovo su potvrdili da su najbolji Dota 2 tim na svijetu. Gotovo dva mjeseca ih nismo vidjeli u službenim mečevima, da bi se na StarLadder i-League Invitationalu pojavili kao da su upravo došli s godišnjeg te vrlo uvjerljivo osvojili još jedan turnir. 
 
Kao što je i bilo očekivano, Team Liquid je bez većih problema prošao kroz skupinu. Pobijedili su Mineski i SG e-sports, ali to ni inače nisu ekipe od kojih bismo očekivali da iznenade Team Liquid. U polufinalu protivnik im je bio Team Secret. Puppey i društvo djeluju kao jedna od najboljih europskih ekipa (ako izuzmemo Team Liquid) i bez obzira na to što napravili, nisu mogli pobijediti. Imali su vodstvo, radili dobre rotacije i u tren oka sve bi se okrenulo. 
 
Bez obzira na zaostatak, Team Liquid uvijek je imao izlaz i način za pobjedu, a protivnici su pucali kao kokice nakon banalnih grešaka, iz kojih je Team Liquid izvlačio maksimum. Na kraju je slavio Team Liquid 2:0 i plasirao se u finale. U drugom polufinalnom meču Mineski je iznenadio favorizirani compLexity te rezultatom 2:1 osigurao svoje prvo internacionalno finale. 
 

 
Mineski je odlično otvorio finalni meč, pobjeđivali su na svim stranama i polako stvarali prednost. Iako u zaostatku, Team Liquid sredinom meča je bio taj koji je vukao poteze. Međutim, kako su imali Earthshakera, Pugnu, Jakira i Ember Spirita, kada su protivnici napokon uzeli Black King Barove, priča je završila. Anucha "Jabz" Jirawong u timu Mineski odigrao je odlično te je uz pomoć Chai "Mushi" Yee Funga i Darly Kog "iceiceice" Pei Xianga uspio zatvoriti meč i nanijeti Team Liquidu prvi poraz na turniru. 
 
Tada se budi Team Liquid, KuroKy ponovo drafta bolje od bilo kojeg igrača na svijetu, Miracle- dobiva Terrorbladea, a MinD_ContRol Furiona te rasporedom po laneovima izluđuju svoje protivnike i Team Liquid izjednačava seriju. 
 
U trećem meču MinD_ContRoL ide po protivnički Bounty Rune i umire, a Liquid opet ubrzo zaostaje za protivnikom. Miracle s Invokerom na midu ima problema protiv Venomancer i Earth Spirita, a Mushi na Anti-Mage pokušava doći do bitnih itema. Bez obzira na loš start, Miracle uspijeva doći do Aghanim's Sceptera i odličnim potezom otvara mogućnost svom timu da uzme barake. GH s Rubickom krade Magnusu Empower te uz Alacrity, MATUMBAMAN na Lifestealeru postaje nezaustavljivim i Liquid upisuje drugu pobjedu.
 

 
Posljednji meč presudio je GH koji je dobio Keeper of the Lighta, heroja koji je protiv njega uglavnom zabranjen. Mineski je pokušao odgovoriti s Alchemistom, ali nije bilo dovoljno.
 
Kroz čitavi turnir, od mečeva do intervjua, Team Liquid pokazuje da su sigurni u sebe i da je jedino što ih zanima idući The International. Pitanje je samo hoće li nastaviti odličnu formu i kako će na njih utjecati nadolazeće promjene u igri. Nakon osvojenog finala voditeljica je pitala GH-a što misli o uvođenju pauza i novitetima u Dota Pro Circuitu, a ovaj je rekao da uopće za to nije znao. 
 

 
1. mjesto: $130,000 + 150 DCP/igraču  Team Liquid
2. mjesto: $65,000 + 90 DCP/igraču  Mineski
3./4. mjesto: $30,000 + 30 DCP/igraču compLexity Gaming, Team Secret
 
Idući turnir u Dota Pro Circuitu na rasporedu je već u četvrtak 19. listopada, PGL Open u Bukureštu također Minor. Tamo nećemo imati priliku gledati Team Liquid, ali nastupat će, Evil Geniuses, LGD Gaming, Immortals, Infamous, Team Secret, Na'Vi, Mineski i VGJ.Thunder.
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.