EURO 2020

Najbogatiji sudac svijeta sudi finale Eura. Evo kako je stekao 13.4 milijuna eura

Foto: EPA/Twitter

BJORN KUIPERS će biti prvi Nizozemac koji će suditi finale Europskog prvenstva, u nedjelju između Engleske i Italije na Wembleyju, objavila je UEFA u četvrtak. 

Riječ je o 48-godišnjem sucu čije je bogatstvo procijenjeno na 13.4 milijuna eura. Novac je stekao pokrenuvši lanac supermarketa Jumbo Kuipers, koji je sponzor vozača Formule 1 Maxa Verstappena.

Kuipers je međunarodne utakmice počeo suditi 2006. godine, a prije ovog finala sudio je dva finala Europa lige i jedno finale Lige prvaka te je bio dio sudačkog tima na europskim prvenstvima 2012. i 2016. i na zadnja dva svjetska prvenstva.

Uz njegove standardne pomoćnike, četvrti će sudac biti Španjolac Carlos del Cerro Grande, a VAR sudac Nijemac Bastian Dankert.

Nizozemski suci obilježili Euro

Kuipersov kolega Danny Makkelie obilježio je ovo Europsko prvenstvo. 

Nizozemski policijski inspektor upropastio je polufinale Eura tako što je na utakmici Engleska - Danska (2:1) prvo u 30. minuti propustio poništiti gol koji su Danci neregularno postigli iz slobodnjaka, a onda je u 103. minuti dosudio nepostojeći penal za Englesku, nakon kojeg su domaćini na Wembleyju zabili za pobjedu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.