Nacional lovi Europu: "Plasiramo li se, Zagreb će prvi put imati Ligu prvaka u futsalu i nogometu"

Foto: MNK Nacional

HRVATSKI prvak u futsalu Nacional u srijedu, 12. listopada, otvorit će kvalifikacije za Europu, protiv domaćeg Ekonomca igrat će u Kragujevcu prvu utakmicu Main runde Uefinog futsal kupa, dvoranske inačice Lige prvaka, a najjača domaća malonogometna družina nada se plasmanu u Elite rundu, glavni turnir najjačeg europskog, klupskog natjecanja u futsalu.

Nacional je danas stigao u Kragujevac, a već sutra imat će prvi ispit, suparnik je prvak Srbije, a trener Kujtim Morina, debitant na klupi u europskim natjecanjima, zacrtao si je visok cilj već na startu samostalne trenerske karijere.

Trener debitant pokušat će izboriti Ligu prvaka


"Ovo mi je prvi trenerski posao, dugo sam igrao za klub i bio pomoćnik Robertu Grdoviću, osvojio sam prvenstvo Hrvatske, a sad se nadam kako ću uvesti Nacional u Ligu prvaka," kaže Kujtim Morina.

Vatreno krštenje imao je u doigravanju PH prošle sezone, u trileru kod ljutitog rivala Split Tommyja Nacional je preokrenuo je izgubljenu situaciju i spasio sezonu. Zagrepčani su bili pred eliminacijom, stigli su u Split s porazom na domaćem terenu i uspjeli preokrenuti finalnu seriju, te obraniti naslov prvaka Hrvatske.

"Luda utakmica, cijela sezona visila nam je o koncu, ali uspjeli smo se vratiti, dobiti impuls i na koncu postati prvaci."

Tandem Novak - Jelovčić za europski iskorak

Prva nagrada im je bila nastup u Main rundi Futsal kupa, u kojoj su lani zaustavljeni, iako su odigrali tri odlične utakmice. Suparnici će im biti domaći Ekonomac, bjeloruska Lida, koja ih je lani izbacila, te grčka Athina, označena kao potpuni autsajder skupine.

Druga nagrada jest najveće ovosezonsko pojačanje, Franco Jelovčić, hrvatski futsal reprezentativac i ponajbolji domaći igrač, stigao je baš iz Splita i u paru s kolegom iz repke, najboljim igračem Nacionala Tihomirom Novakom, pokušat će napraviti ponoviti uspjeh iz 2009. godine i otići u glavni turnir.

"Postigli smo sve u domaćim okvirima i nastup u Elite rundi nam je primarni cilj svake sezone. Franco Jelovčić je svakako najveće pojačanje i ogroman poticaj za ostvarenje zacrtanih planova. Doveli smo i slovenskog reprezentativca Roka Mordeja. Imamo jednu od najboljih momčadi na Balkanu. Najviše zasluga za taj pothvat idu našem sportskom direktoru Jozi Ivankoviću. Već godinama želimo dovesti Franca i konačno smo uspjeli. Imamo i dva nova Brazilca, Amedeua i Rafaela. Cilj je proći u Elite rundu, ali neće biti lako.

Ekonomac i Lida stoje na putu do Lige prvaka

"Otvaramo protiv domaćina već sutra (20:45) i dvorana u Kragujevcu bit će ispunjena. Svake godine igraju Elite rundu i jako su neugodni, imaju puno međunarodnog iskustva, jako neugodna momčad."

"Dan kasnije, 13. listopada, igramo protiv bjeloruske Lide. Prošle godine nas je ona zaustavila u ovoj fazi i to će biti drugi veliki ispit. Riječ je o odličnoj momčadi sastavljenoj od ukrajinskih igrača. Lani ih je izbacio tek Inter Movistar, top momčad za koju igra legendarni Ricardinho i nekoliko španjolskih reprezentativaca. Dva najbolja idu u Elite rundu i nakon te dva okršaja sve bi trebalo biti jasnije."



Posljednji ispit bit će protiv Grka, a Nacional bi trebao samo potvrditi nastup, prođu li uvodne utakmice po planu. U slučaju plasmana u glavni turnir Lige prvaka pripremaju veliko iznenađenje, koje su ekskluzivno otkrili Indexu.

Pripremaju iznenađenje, ako se plasiraju u glavni turnir


"U slučaju plasmana, uprava je obećala kako će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi opet dovela Ligu prvaka u Zagreb. Planiramo dobiti domaćinstvo naše skupine Elite runde," otkrio je Morina.

Već su jednom doveli futsal elitu u Zagreb, ali uspiju li ovaj put ući u glavni turnir i dobiju li domaćinstvo, Zagrepčani bi prvi put u povijesti imati priliku gledati nogometnu i futsal Ligu prvaka u svom gradu iste godine.

"Igrači su gladni uspjeha, puni su motiva i dat će sve od sebe da to ostvarimo. Tri puta sam nastupio u Uefa futsal kupu kao igrač, spreman sa za ovaj izazov i na trenerskoj klupi."

"Bio sam na usavršavanju u El Poco Murciji, jednoj od najboljih španjolskih momčadi. Tiago Polido, sadašnji katarski izbornik, moj bivši trener u Nacionalu i veliki prijatelj pomogao mi je i omogućio odlazak na trenerski seminar u Španjolsku. Vjerujem da će mi to isustvo biti od velike pomoći u Kragujevcu i nadam kako ćemo se konačno plasirati u Ligu prvaka," zaključio je Morina.


LIVE STREAM Main runde Uefa Futsal Cupa

Raspored:


1. kolo, 12. 10. 2016

18:00 LSM Lida – Athina ’90
20:30 Ekonomac Kragujevac – NACIONAL ZAGREB

2. kolo, 13. 10. 2016

18:00 NACIONAL ZAGREB – LSM Lida
20:30 Ekonomac Kragujevac – Athina ’90 

3. kolo, 15. 10. 2016

18:00 NACIONAL ZAGREB – Athina ’90
20:30 LSM Lida – Ekonomac Kragujevac

Nacional:

Tihomir Novak, Franko Bilić, Rok Mordej, Franco Jelovčić, Kristijan Čujec, Amadeu Fernandes, Rafael Da Costa, Josip Jurić, Silvio Toth, Renato Koturović, Luka Perić, Ivan Pavlić, Kristijan Postružin.

Treneri: Kujtim Morina, Vladimir Merslavić, Igor Tejić.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.