Na ovim klincima Dinamo u budućnosti planira zaraditi milijune

Foto: Pixsell

DINAMO se u Rovinju priprema za nastavak sezone, koji za hrvatskog prvaka kreće 21. siječnja utakmicom 18. kola SuperSport HNL-a na Maksimiru protiv Gorice. Momčad Ante Čačića je na zimsku pauzu otišla sa šest bodova više i utakmicom manje od drugoplasiranog Hajduka, a u borbu za obranu titule kreće u bitno drukčijem sastavu.

Jedini igrač, barem zasad, koji je otišao je Mislav Oršić, ali nije potrebno naglašavati koliko on znači ovom Dinamu. Čačić prvo mora odabrati kojeg igrača će koristiti na toj poziciji lijevoga krila, a onda ga i u uklopiti u igru, koja će biti dosta drukčija budući da više nema Oršića.

Čačić poveo šest mladih igrača

Čačić je u Rovinj na pripreme poveo i šest mladih igrača iz omladinske škole, od kojih se na neke računa već u ovoj polusezoni koja je pred Dinamom. Momčadi su priključeni golman Faris Krkalić (20), veznjaci Luka Lukanić (18), Marko Brkljača (18) i Luka Vrbančić (17), stoper Jakov Gurlica (18) i lijevo krilo Gabrijel Rukavina (18).

Upravo se od Rukavine, sina nekadašnjeg Dinamova igrača Tomislava Rukavine, trenutačno u Maksimiru najviše očekuje. Odlaskom Oršića oslobodila se baš pozicija na kojoj igra Rukavina, koji ima sasvim dovoljno godina da počne igrati ozbiljan seniorski nogomet.

Rukavina je bio sjajan ove sezone u juniorskoj ligi prvaka i juniorskom prvenstvu Hrvatske. U Europi je u šest utakmica upisao gol i asistenciju, a u prvenstvu je u 11 kola zabio tri gola. Riječ je o iznimno brzom igraču, strašno jakom u igri jedan na jedan, ali i dosta neodgovornom kad je obrambena igra u pitanju.

Rukavina strašan prema naprijed, neodgovoran prema nazad

To se vidjelo u nekim europskim i domaćim utakmicama, ali to je uvijek bila stvar voljnog momenta, a ne talenta. Ante Čačić poznat je kao trener koji voli mlade igrače, pa ako uspije Rukavini usaditi i taj element igre, Dinamo bi mogao dobiti jako, jako dobrog i potencijalno skupog igrača za budućnost.

Marko Brkljača stigao je u Maksimir ravno iz Hajduka, zbog čega su on i njegova obitelj proživjeli niz neugodnosti. Brkljača je prihvatio Dinamovu ponudu i viziju i stigao je prošlog ljeta. U 21 nastupu ove sezone u Europi i domaćem prvenstvu zabio je pet golova i još nije debitirao za prvu momčad iako je znao biti u sastavu.

Brkljača je u zadnjih nekoliko utakmica ne pretjerano logičnom odlukom trenera Dinamovih juniora Ivana Senzena igrao špicu, što mu nikako nije odgovaralo. Brkljača je klasični vezni igrač, a na internoj utakmici između dvije Dinamove momčadi u nedjelju u Rovinju igrao je u sredini u paru s Ivanušecom.

Gurlicu tražio City

Jakov Gurlica jedan je od igrača od kojih se u Dinamu također dosta očekuje. On je briljirao na turniru u Zlatiboru prošlog ljeta, gdje je bio proglašen najboljim igračem. Za njega, kako je pisao Index, raspitivao se Manchester City, ali je Gurlica ostao u Dinamu i čeka priliku.

Od njih trojice očekuje se najviše, a tu su još i Krkalić, Vrbančić i Lukanić. Dvojica veznjaka u Dinamu su doslovno otkad znaju za sebe. Lukanić je bio kapetan u svim Dinamovim selekcijama, klasičan je vezni igrač, a ove sezone zabio je čak i tri gola. Luka Vrbančić nešto je ofenzivniji igrač, igra na poziciji koju igraju Luka Ivanušec i Martin Baturina i od njega su očekivanja također velika u narednim godinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.