Na današnji dan prije 10 godina Ante Kostelić je za potez u Mariboru zaslužio nagradu za fair-play

Foto: Guliver Image/Getty Images, Index

NA DANAŠNJI DAN 2006. godine Marlies Schild je slavila na slalomu u Mariboru ispred Janice Kostelić.
 
Utrku je obilježio fair-play potez Janičinog oca i trenera Ante Kostelića. Janica je prvu vožnju završila na osmom mjestu, a stazu za drugu vožnju je postavio Ante. Njegova staza bila je pravi izazov za sve skijašice, a Janica je zablistala, te na njoj pokazala sav svoj talent najboljim ostvarenim vremenom druge vožnje.
 
"Čula sam da su tatu napali zbog teške staze... Ma, dosadili su mi više ovi ženski slalomi! Tako su lagani, prejednostavni... Od 80 skijašica njih 70 završi utrku, nema pravog filtera, nema pravog izazova. Sve je prelagano", komentirala je Janica nakon utrke poslije koje je Nijemac Mathias Berthold, trener za tehničke discipline, žestoko kritizirao Gipsa. 
 
"Rekao mi je da sam glup i da se spustim na zemlju", otkrio je Kostelić na čijoj je stazi ispalo čak 10 skijašica uključujući i Poutiainen, Zettel, Gerg, Zuzulova, Moelgg...
 
 
 
I dok je Janica pričala kako je zahvalna ocu na postavljenoj stazi koja nije jednolična poput većine u Svjetskom kupu, pobjednica Schild trebala bi Kosteliću biti zahvalna još i više.
 
Naime, Ante je uoči samog starta druge vožnje savjetovao Marlies kako da što bolje odveze stazu koju je postavio i više no inspirirano. Marlies ne samo da je prošla stazu, nego se popela na najvišu stepenicu postolja i to treći put zaredom.
 
"Istina, rekao sam Marlies kako da vozi. Inače, možda bi i ona pala. Da sam sve radio isključivo u želji da Janica profitira, zar bih rekao prije starta Austrijanki Schild kako da odveze te zavoje?! Da, nemojte me gledati, ja sam doista glavnoj Janičinoj suparnici dao savjet, ona ga je poslušala i, kao što ste vidjeli, pobijedila", rekao je Kostelić, čiji je veliki fair-play potez potvrdila i sama Austrijanka.
 
"Rekao mi je na kojim dijelovima trebam posebno pripaziti. Poslušala sam njegov savjet i pobijedila."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.