Muslim: U finalu Kupa smo umalo tukli Jugaše, zašto ne bismo i sutra u Gružu?

U JEDINOM pravom hrvatskom derbiju sutra se u Dubrovniku s početkom u 19 sati sastaju Jug i Mladost, u dvoboju unutar Jadranske lige koji bi mogao odlučiti o jedinici u doigravanju za prvaka Hrvatske.

Nikolić: Moramo biti u egalu nakon prve dvije četvrtine

Mladostaši su u puno nezahvalnijoj poziciji od Jugaša, jer još uvijek nisu sigurni za mjesto u Final Fouru: "Idemo u Dubrovnik odigrati što bolju utakmicu. Dvoboj s Cattarom, posebice prve dvije četvrtine kojima sam bio prezadovoljan. Drago mi je da smo konačno počeli ubirati plodove našeg mukotrpnog rada zadnjih sedam-osam mjeseci", optimistično je zborio na press konferenciji uoči polaska u Dubrovnik trener Žabaca Emil Nikolić koji smatra kako za Mladost uspjeh u Gružu predstavlja bilo koji rezultat osim poraza:

"Ne treba trošiti puno riječi na Jug, zna se o kakvoj je momčadi riječ. Oni će sigurno nas shvatiti vrlo ozbiljno, u to sam uvjeren jer sam trenirao Elvisa Fatovića i dobro ga poznajem. Izgubili su u prošlom kolu u Herceg Novom i žele zgrabiti prvo mjesto i osigurati domaćinstvo Final Foura. Naš cilj je da poslije prve dvije četvrtine budemo u egalu, nakon čega bi se u njihove redove trebala uvući nervoza.  Za nas bi i bod bio velik, jer u posljednji trenutak ostali smo bez Karača koji je slomio prst i to će nam predstavljati veliki hendikep", rekao je Nikolić.

Trenerovo mišljenje dijeli i Petar Muslim, centar Mladosti, koji jako respektira Jugaše: "Ako damo individualni i grupni maksimum, kao na finalu Kupa u Zadru, možemo im parirati. Jug je u Gružu uvijek favorit, igraju odlično, posebice doma, ali nismo bez šansi", kazao je Muslim zaželjevši usput sreću igračima Elvisa Fatovića u okršajima četvrtfinala Eurolige protiv Barcelonete.

Bek Mladosti Ivan Buljubašić imat će veliku zadaću kako zaustaviti domaće centre: "Jug nema slabu točku, igraju dugi niz godina, pojedinci im ne jurcaju i igraju jako pametno. U našem će se sastavu sigurno osjetiti nedostatak Karača, ali svatko će dati po pet posto više i na taj način bismo trebali nadoknaditi Franino neigranje", zaključio je Buljubašić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.