Mravima u Bambergu vrijedno, ali bolno iskustvo: "Zagreb nije mjerilo jačine protivnika u ovoj skupini"

PRVACI Hrvatske uvjerljivim su porazom otvorili premijernu sezonu u Euroligi kod Brose Basketsa u Bambergu. Zagreb se protiv Nijemaca želio predstaviti u što boljem svijetlu, ali poraz 96:65 pokazao im je da ih do europskog iskoraka očekuje još puno posla.

> Nijemci pregazili "Mrave" i pokvarili im povijesni euroligaški debi

"Zaostali smo odmah na startu utakmice i nismo se uspjeli oporaviti do kraja. Naš plan bio je početi utakmicu agresivno i zaustaviti njihov napadački skok, ali nismo mogli tako cijelu utakmicu. Tužan je ovo poraz na početku Eurolige", rekao je nakon utakmice Kruno Simon koji je sa 14 koševa bio najbolji u svojoj momčadi.

"Brose je bio bolja momčad večeras. Htjeli smo igrati potpuno drugačiju igru, kontrolirati je i smiriti, ali napravili smo mnogo grešaka i dali protivniku previše lakih poena. Bilo je ovo za nas vrijedno iskustvo zbog atmosfere i čvrste, brze igre kakva se igra u Euroligi. Žao mi je, jer mislim da moja momčad može igrati puno bolje nego što su pokazali u ovoj utakmici", rekao je trener Zagreba Vladimir Androić.

"Izgledali smo kao djeca, a mi smo iskusna momčad. Osjećao sam se nemoćno i ostao bez ideje jer kako god je netko ulazio taj je bio lošiji od onoga kojeg je zamijenio. Najbolji igrač s klupe bio je mali Šarić sa šest skokova", dodao je Zagrebov trener.

"Zagreb je momčad koju smo morali pobijediti ako želimo u drugi krug. Bili smo spremni za izazov, igrali smo dobro, posebno u obrani. Ograničili smo Krunu Simona i Zagrebove visoke igrače. Zagreb nije mjerilo jačine protivnika u ovoj skupini. Mi smo još uvijek autsajderi u ovoj skupini i moramo vidjeti kako ćemo igrati protiv velikih momčadi. Slijedi nam utakmica sa CSKA, ali nakon ove pobjede ne osjećamo pritisak. Sretni smo što smo otvorili pobjedom", rekao je trener domaćih Fleming, a Tibor Pleiss je dodao:

"Nismo očekivali ovako visoku pobjedu protiv Zagreba".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.