Mourinhova agonija: Kod mrske Barce sudi mu krvnik De Bleeckere, a on gleda s tribina

"PORTUGALSKI kurvin sine" urlat će opet stotinjak tisuća grla na Nou Campu, dok se onaj kojemu su izljevi ljubavi upućeni, bude meškoljio u VIP loži.

Josea više od poraza u prvoj utakmici boli što ovaj put neće moći na terenu prirediti šou od prošle godine, kada je nakon Barcine pirove pobjede (1:0), također u polufinalu Lige prvaka, na uvrede s tribina odgovorio neviđeno provokativnim slavljem što se njegov tadašnji klub Inter plasirao u finale.

Ovaj put neće biti Mourinhovog slavodobitnog sprinta po travnjaku Nou Campa. Ne samo zbog isključenja na prvoj utakmici.

Sve i da njegov aktualni Real bez njega, Pepea, Ramosa i Khedire nadoknadi ogromnih 0:2 prednosti iz Madrida (što je gotovo nemoguće), najveći prgavac svjetskog nogometa neće moći napraviti ono što je priredio kada je još jedan reprizni akter tog polufinala - sudac De Bleckeere, 28. travnja prošle godine odsvirao kraj na Nou Campu.

S luđačkim pogledom, Jose je tada poletio u sumanuti sprint po terenu s visoko i provokativno uzdignutim prstom, pri tome u slalomu zaobilazeći svakog tko bi mu se našao na putu, kako bi došao ispod tribine s navijačima Intera i s njima proslavio pobjedu te im zahvalio na potpori.

Naravno da je to bilo sporedno, jedino bitno bilo je Joseovo likovanje pred prepunim i ojađenim tribinama Barcelonina stadiona, jer ima li išta gore nego titulu prvaka Europe izgubiti na vlastitom terenu i to od smrtnog neprijatelja koji zbog toga teatralno i izazovno slavi, pisali smo prije točno godinu dana.



Barca i Mou mrze se javno - aplaudiranje, pljuvačka, limenke i "autotres"


Podsjećamo, Mourinho je prošle godine dan prije utakmice napadnut u gradu dok se vraćao s pressice - auto mu je zasut bocama, limenkama i pljuvačkom, a Katalonci su mu treskanjem automobila i osobno poželjeli sretan povratak na mjesto gdje je četiri godine (1996.-2000.) bio prevoditelj i pomoćni trener Robsona i Van Gaala.

Mourinho je dakako jedva čekao osvetu i priliku da dodatno podigne tlak publici u Barceloni što je napravio još prije početka utakmice kada je nasred terena teatralno održao sastanak s igračima uz zaglušujuću buku iz 90 tisuća grla.

Iskazivanje međusobne ljubavi nastavljeno je i tijekom utakmice: nakon što je De Bleeckere već u 10. minuti (zahvaljujući i odličnoj Busquetsovoj glumi) isključio Interovog veznjaka Mottu, Mourinho je okrećući se oko vlastite osi cinično pljeskao prema svim tribinama stadiona. Kao što znate, prije tjedan dana je dobio crveni karton zbog aplaudiranja Alvesu za iznuđeni crveni karton Pepea.

Jose Teatralinho: "Zašto?... Zašto De Bleckere i svi ti ljudi? Zašto?"


Poslije prvog polufinala Mourinho se kao i toliko puta do sad oborio na Barcine saveznike suce: "Ako Uefi kažem što mislim, danas završava moja karijera.

"Ne mogu reći što osjećam. Imam samo jedno pitanje: Zašto?

"Zašto? Ovrebo, Busacca, Frisk, Stark, De Bleeckere. Zašto svi ti ljudi? Svako polufinale donosi isto. Zašto?"

Uefa će pravorijek o Mourinhovim "neprimjerenim izjavama" donijeti u ponedjeljak, ali Mourinho se u svom patetičnom propitkivanju nije zapitao "Zašto je taj isti De Bleeckere pred kraj prošlogodišnjeg polufinala u Barceloni, Bojanu Krkiću poništio regularan gol kojim bi Barca, a ne moj Inter, otišla u finale na Santiago Bernabeu?"

De Bleeckere je Mourinhu isključio igrača, ali Barceloni je poništio gol za finale Lige prvaka



Prisjetimo se dviju iznimno kontroverznih odluka iskusnog belgijskog suca na prošlogodišnjem barcelonskom polufinalu Guardioline i Mourinhove momčadi.

Na samom početku utakmice Motta je zamahnuo rukom iza sebe, ne gledajući prema čuvaru Busquetsu i zakačio ga. Na užas Motte, nekadašnjem veznjaku Barce pokazan je crveni karton, a teški ranjenik Busquets, koji se maločas kotrljao travom uslijed grubog nasrtaja, u tren oka se vratio u igru

Pred kraj utakmice, De Bleeckere je pogriješio kada je poništio gol Bojana Krkića koji bi značio prolazak Barcelone u finale, jer je dosudio nepostojeće igranje rukom Yayi Toureu u akciji koja je prethodila golu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.