Mourinho: Livaković je odigrao ključnu ulogu u prolasku u 3. pretkolo Lige prvaka

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Fenerbahčea uspjeli su preskočiti drugo pretkolo Lige prvaka u kojem su svladali švicarski Lugano s ukupnih 6:4. Nakon 4:3 iz prve utakmice igrane u gostima, turski doprvak je u uzvratu preokretom slavio 2:1 i izborio sljedeću fazu natjecanja. Junak ukupne Fenerove pobjede bio je Edin Džeko koji je postigao četiri od šest golova svoje momčadi, no trener turskog kluba Jose Mourinho posebno je istaknuo i Dominika Livakovića.

Hrvatski reprezentativni vratar primio je eurogol u sedmoj minuti susreta nakon što je Mohamed Haj Mahmoud iz prve s više od 20 metara pogodio od okvira gola. Džeko je izjednačio na 1:1 u 59. prije no što je Sebastian Szymanski u 93. minuti potvrdio prolaz Fenera.

Fener u 3. pretkolu protiv Lillea

Livaković je na ovoj utakmici imao tri obrane. Upitan da prokomentira igru svog golmana, Mourinho je rekao: "Livaković je spriječio gol za Luganovih 2:0. Da nije to napravio, imali bismo zaostatak od dva razlike i trebala bi nam dva gola za prolazak dalje. Dakle, odigrao je ključnu ulogu u prolasku ove faze."

U trećem pretkolu Fenerbahčeu slijede dvije utakmice protiv francuskog Lillea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.