Monson opisao zastrašujuća iskustva u ruskoj bolnici: Šivali su me žicom!

JEFF MONSON nikada neće zaboraviti meč protiv Fedora Emelianenka. Ne samo jer se borio protiv “Posljednjeg Imperatora” i borca koji je nekoć vladao svjetskim MMA-jom, nego i zbog svih ostalih popratnih zbivanja tijekom boravka u glavnom ruskom gradu.

Već je otprije poznato kako je dvoboj iz prvog reda pratio i ruski premijer Vladimir Putin koji se nakon dvoboja uputio u Monsonovu hotelsku sobu kako bi ga “pitao za zdravlje”. Poznato je i kako se američki anarhist potukao (bolje je reći, prebio ih je) s dva moskovska policajca jer su u podzemnoj željeznici maltretirali pijanog skitnicu.

Ovih je dana američki borac otkrio još jednu zanimljivu priču o ruskom zdravstvenom sustavu i njihovim bolnicama. Iako je sve samo ne “šminker”, Monson je priznao kako je vidjevši situaciju u ruskoj bolnici počeo malo više cijeniti američki zdravstveni sustav.

“Nakon borbe su mi dali na izbor odlazak u dvije bolnice. Jedna je za normalne ljude, a druga je za goste i ljude iz vlasti. Izabrao sam ovu prvu jer je bliže Areni. Inače nisam neki veliki fan korumpiranog američkog zdravstvenog sustava koji zgrće nevjerojatan profit, no ovo iskustvo me natjeralo da malo više cijenim zdravstvenu uslugu koju uživamo u SAD-u”, izjavio je Monson i nastavio svoju priču:

“Čim smo stigli vidio sam da osoblje bolnice puši u hodnicima koji su bili prepuni domaćih bolesnika. Izgledali su kao da su izašli iz nekog civilnog rata. Morao sam se boriti protiv doktora jer nisam htio da mi snimaju glavu. Na koncu su mi slikali nogu, a snimak je pokazao da je slomljena. To sam uostalom znao i prije. Dobio sam 16 šavova na unutarnjem dijelu usnice, a materijal s kojim su me šivali je sličio na žicu. Bio je toliko oštar da su mi desni počele krvariti. Moram sam ga sam ukloniti. Unatoč svemu i unatoč očajnim uvjetima u kojima rade te nedostatku opreme i materijala, vidjelo se da su im doktori stručni i da znaju što rade.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.