Momčad Igora Vorija deklasirala Nexe i prvi put u povijesti ušla u finale Kupa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

RUKOMETAŠI Sesveta prvi put u svojoj povijesti izborili su plasman u finale Hrvatskog kupa nakon što su u polufinalu u Poreču pobijedili Nexe s 32:23 (17:9). Sjajnu predstavu prikazala je momčad koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Igor Vori izborivši povijesni uspjeh.

Sesvete prvi put u povijesti u finalu

Sesvete su tako postale 16. klub koji je barem jednom stigao do finala Kupa. Rekorder je Zagreb koji je 30 puta bio u finalu, a pritom je 29 puta slavio. I prošle godine su Sesvete bile kobne za Nexe, ali tada u četvrtfinalu.

Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2:0 i 3:1, no Sesvete su izjednačile na 3:3, a zatim u 12. minuti povele 4:3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost. U 21. minuti Vorijeva momčad je imala +7 (12:5), a u posljednjim trenucima prvog dijela i velikih osam razlike (17:9).

Sesvete su i nastavku držale visok ritam igre, svi kotačići funkcionirali su savršeno. U 48. minuti prednost je narasla na 10 razlike (26:16), a minutu kasnije i na najvećih +11 (27:16). U nastavku susreta Našičani su tek malo ublažili poraz na konačnih 32:23.

Tri igrača zabila po šest golova

Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan Dumenčić i Patrik Hršak s po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Manuel Štrlek i Ognjen Cenić s po pet golova, dok je Luka Moslavac dodao četiri gola.

U drugom polufinalu nešto kasnije se sastaju Zagreb i Bjelin Spačva, a finale je u subotu, 28. svibnja, u 17 sati. Zagreb je rekorder po broju osvojenih naslova u Kupu. Do sada je bio pobjednik 29 puta, dok je dva puta pobjednik bio Metković. RK Zagreb nije igrao samo u jednom finalu, i to 2001. godine. Tada su o naslovu pobjednika odlučivali Metković i Zamet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.