MOGAO JE UBITI VELIKANA Evo zašto je Rossi poručio prljavcu "Bojim te se, uništavaš naš sport"

Foto: EPA / Nicolas Aguilera

IZNIMNO OPASNO pretjecanje aktualnog svjetskog prvaka Marca Marqueza (25) koji je na Velikoj nagradi Argentine usput srušio legendu Valentina Rossija (39), odjeknulo je daleko izvan motosporta.

Tri kola prije kraja utrke Katalonac je pokušao prijeći, iako je bilo jasno da je to nemoguće napraviti, a da pritom Talijan ne završi na tlu ili još gore, pod kotačima. Usprkos tome što je očito nedostajalo prostora za izvođenje pretjecanja, Marquez ga je bezobzirno i bezobrazno izvršio, a Rossi je pritom pao s motora. Srećom, bez posljedica. 
 
Marquez je kažnjen s 30 sekundi zbog "neodgovorne vožnje", ali to mu nije prva kazna na utrci. Prije toga je dobio još jednu zbog rizičnog manevra oko Aleixa Espargara.

Nakon utrke, Hondin vozač Marquez došao je u Rossijev Yamahin boks kako bi se ispričao, ali ga je svita talijanskog šampiona istjerala uz poruku da su i on i njegova isprika nepoželjni. 
 
Rossi, koji je s razlogom poludio na Marqueza čim ga je ovaj oborio, nije se nimalo smirio nakon utrke: "Bolje mu je da mi ne prilazi. Da sam na njegovu mjestu, ne bi me ni pogledao u oči."
 
Objasnio je zašto: "On je opasan. Strah me biti na stazi s njim. Naš sport nije kontaktni i to bi morao znati. Ipak, udario me između noge i motora i zbog toga sam pao. Bojim se voziti s njim, on uništava naš sport."
 
Ne prihvaća Marquezovu ispriku: "Došao mi je pred kamerama reći da mu je žao, ali nije iskren. Poznajem ga i znam da će opet napraviti isto. Uvijek sam za natjecanje i nadmetanje, ali on od trke radi borbu za život. Što je najgore, ovo sam doživio od osobe zbog koje sam prije tri godine izgubio svjetski naslov. Marquez je opasan, nikada nije imao poštovanja prema protivnicima, pa samo danas se zalijetao u pet vozača. Problem s njim je što je recidivist i ovo će raditi uvijek i protiv bilo koga."

Ovaj incident samo je potaknuo ionako veliko suparništvo između ovih šampiona, čiji je vrhunac bio 2015. na sada već čuvenoj Velikoj nagradi Malezije. Marquez je tada zbog Rossija izgubio ravnotežu, zbog čega je talijanski velikan kažnjen i izgubio je svjetski naslov. Iduću utrku u Valenciji morao je početi sa začelja. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.