Mladi reprezentativac odlazi iz Rijeke? Želi ga hrvatski trener u Saudijskoj Arabiji

Foto: Damir Krajac/CROPIX

VELDIN HODŽA (21) bi mogao napustiti Rijeku u ovom prijelaznom roku. Za mladog veznjaka i hrvatskog U-21 reprezentativca zainteresiran je Al-Okhdood, klub iz Saudijske Arabije čije je vođenje prošli mjesec preuzeo hrvatski trener i bivši reprezentativac Stjepan Tomas (48), doznaje Index. Radi se o klubu koji je prošle sezone prvi put igrao u prvom rangu saudijskog nogometa, a sezonu je završio na 15. mjestu i izbjegao ispadanje za jedan bod.

Ovo nije prvi put ovog ljeta da se spominje da bi Hodža mogao otići na Bliski istok, a talijanski portal Tuttomercatoweb je nedavno pisao da je za njega zainteresiran klub Al-Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je jučer otišao Ramon Mierez iz Osijeka. Navodno su za Hodžu bili poslali ponudu u iznosu od tri milijuna eura koja je odbijena. Nije poznato koliki iznos su Saudijci spremni izdvojiti, ali je očito da će to morati biti više od onoga što je Rijeka ovog ljeta već odbila.

Ugovor s Rijekom mu traje još godinu dana

Vremena za eventualnu realizaciju ovog transfera ima dovoljno budući da saudijsko prvenstvo počinje tek 24. kolovoza, a Rijeku čekaju dvoboji protiv švedskog Elfsborga i pokušaj osiguravanja minimalno skupina Konferencijske lige. Hodžu s Rijekom ugovor veže do ljeta sljedeće godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Hodža je dijete Rijeke i rođeni Riječanin koji je prošao sve omladinske kategorije kluba. Debitirao je za prvu momčad Rijeke u listopadu 2020. godine kada je i zabio pogodak u kup utakmici protiv Dilja (6:0). U veljači 2021. godine otišao je na posudbu u Orijent gdje se zadržao godinu dana i upisao 32 nastupa u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Odlično iskoristio posudbu u Hrvatski Dragovoljac

U siječnju 2022. godine otišao je na posudbu u Hrvatski Dragovoljac s još osam igrača Rijeke. U toj polusezoni je Dragovoljac već odavno bio otpisan iz lige, ali je Hodža iskoristio priliku da pokaže da može igrati na prvoligaškoj razini te je upisao 16 nastupa i na ljeto se izborio da ostane s prvom momčadi Rijeke. U zadnje dvije sezone je igrao stalno, ne uvijek u prvom sastavu, te je skupio za Rijeku do sada ukupno 85 nastupa u kojima je zabio devet golova i upisao tri asistencije.

Prošle sezone se posebno istaknuo kada je u ožujku u pobjedi 3:0 protiv Osijeka zabio hat-trick. Bio je član svih mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske, a od lipnja 2022. godine je standardni U-21 reprezentativac. Do sada je za mladu izabranu vrstu skupio 19 nastupa i zabio je dva pogotka, a u posljednjoj prijateljskoj utakmici protiv Švedske je nosio i kapetansku traku.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.