Rukomet

Mladi hrvatski rukometaš senzacionalno prešao u jedan od najboljih europskih klubova

Foto: Profimedia

NAKON što je u siječnju rukometni velikan i bivši prvak Europe Kielce iznenadio dovođenjem hrvatskog vratara Sandra Meštrića iz slovenske lige, sada je poljski klub iskopao još jednog hrvatskog rukometaša. Iz švedskog drugoligaša Karre doveo je 19-godišnjeg lijevog vanjskog Nou Zupca.

Zubac je rođen u Puli te je sin bivšeg rukometaša Ivice. Prve korake je napravio u Rudaru iz Labina, a posljednjih nekoliko godina je u Švedskoj i igra za mlađe kategorije njene reprezentacije. S Kielceom je potpisao petogodišnji ugovor koji na snagu stupa početkom sljedeće sezone, ali iz poljskog kluba najavljuju da će odmah biti poslan na posudbu.

Zubac: Osjećaj je nevjerojatan

"Osjećaj je nevjerojatan. Sve se dogodilo brzo, stvarno je čaroban osjećaj. Drago mi je da je moj potencijal prepoznat i što ću imati priliku raditi na sebi u ovako velikom klubu", izjavio je mladi hrvatski rukometaš nakon potpisa ugovora, a Šveđani pišu kako je Karra klub koji je pravi rasadnik talenata, ali da nitko nije napravio ovakav veliki iskorak poput Noe Zupca.

Podsjetimo, u Kielceu već igra Igor Karačić, a ugovor s poljskim velikanom potpisao je i Halil Jaganjac, no on će prvo biti posuđen Rhein-Neckar Löwenu. Već spomenuti Meštrić Kielceu će se pridružiti u ljeto 2023. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.